Acasă Blog Actualizează lista de sărbători legale pentru anul 2019 în iFlow

Actualizează lista de sărbători legale pentru anul 2019 în iFlow

0

Cum ar fi dacă ai putea să prevezi viitorul? Dacă ai știi când echipa ta nu poate fi disponibilă, te-ar ajuta să îți programezi mai eficient timpul și să nu contractezi angajamente pentru acele zile? Cu Aplicația de pontaj iFlow vei știi care zile calendaristice sunt declarate libere imediat ce legislația a fost modificată.

Fiecare cont creat în aplicația de pontaj iFlow vine cu lista sărbătorilor legale în vigoare din România. Astfel, poți să îți organizezi eficient activitatea. Și, mai mult, vei știi din timp ce sărbători urmează. Dacă compania ta funcționează cu un program de lucru special, nu îți face griji. În iFlow, din secțiunea Zile libere legale, poți configura sărbătorile legale predefinite.



De ce să actualizezi lista de sărbători legale?

Prin actualizarea listei de sărbători legale, știi care sunt zilele în care echipa ta nu lucrează și în care nu îți poți lua angajamente față de clienți. În plus, poți evita plata sporurilor de muncă de 100% cauzate de neacordarea zilelor libere legale.

Acordarea zilelor libere prevăzute în lege este obligatorie pentru toate companiile cu excepția unităților sanitare și a celor din alimentația publică, prevăzute în articolul 140 din Codul Muncii. De asemenea, excepție fac și locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității (conform art. 141).

Există cazuri în care zilele libere nu pot fi acordate din motive justificate. Pentru aceste situații, salariații au dreptul să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Atunci când angajaților nu li se oferă nici acest timp liber, aceștia beneficiază de un spor la salariul de bază pentru munca prestată în zilele sărbătorilor legale. Acest spor nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Află cum actualizezi lista de sărbători legale din iFlow

E simplu. Accesează panoul Administrativ, secțiunea Zile libere legale, apoi apasă butonul Actualizați lista. Astfel, toate sărbătorile legale pentru anul 2019 se importă automat. Tot din această secțiune poți seta zile libere noi, sau, poți șterge din cele deja existente.

Actualizează Lista de Sărbători Legale 2019 iFlow

În panoul General, zilele libere legale sunt evidențiate prin culoarea roșie a celulei din tabel. Astfel, ai o vizibilitate mai bună asupra sărbătorilor viitoare, pentru organizarea eficientă a timpului de lucru.

Sfat: Actualizează lista sărbătorilor legale periodic. În felul acesta ești conform legii în cazul unor schimbări legislative din Codul Muncii privind acordarea de zile libere legale.

Pentru mai multe detalii despre zilele libere legale pentru anul 2019, hotărâte prin lege și, care sunt condițiile de acordare, accesează această decizie în Codul Muncii.

Lista sărbătorilor legale pentru anul 2019

Zile libere – Ianuarie

  • 1 ianuarie (marți)
  • 2 ianuarie (miercuri)
  • 24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor Române

Zile libere de Paște

  • 26 aprilie (Vineri) – Vinerea Mare
  • 28 aprilie (duminică) – Paștele
  • 29 aprilie (luni) – Paștele
  • 30 aprilie (marți) – Zi liberă pentru bugetari conform deciziei Guvernului din 29 martie 2019

Zile libere – Mai

  • 1 mai (miercuri ) – Ziua Muncii

Zile libere – Iunie

  • 1 iunie (sâmbătă) – Ziua Copilului
  • 16 iunie (duminică) – Rusalii 2019
  • 17 iunie (luni) – Rusalii 2019

Zile libere – August

  • 15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

Zile libere – Noiembrie

  • 30 noiembrie (sambata) – Sfântul Andrei

Zile libere – Decembrie

  • 1 decembrie (duminica ) – Ziua Națională a României
  • 25 decembrie (miercuri) – Crăciunul
  • 26 decembrie (joi) – Crăciunul

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version