În momentul în care decizi că vrei să aplici pentru un job, există unele detalii care necesită atenție, asta dacă îți dorești ca aplicarea la job-ul dorit să se transforme într-o invitație la un interviu și în final cu job-ul primit. Citește acest articol pentru a afla cum depui corect un CV.
Anunțul de angajare
Asigură-te că citești cu mare atenție anunțul de angajare. Întrebările pe care le pui despre anunț sunt importante. Atunci când compania publică un anunț detaliat, asigură-te că nu pui întrebări pentru care găsești răspunsul chiar în anunț. Dacă angajatorul caută o persoană cu atenție bună și o persoană serioasă, întrebările menționate mai sus pot să denote că nu îndeplinești aceste criterii.
Discuția despre salariu
Pentru a obține o bulină roșie, arată interes asupra domeniului în care activează compania pentru care depui un CV. Nu întreba care este salariul înainte de a obține măcar un prim interviu. În mod obișnuit această discuție este purtată de abia într-un al doilea interviu, care presupune că ai trecut cu brio de primul.
Cum depui corect un CV
Majoritatea companiilor lasă indicații clare pentru modul în care trebuie să depui un CV corect. Astfel, dacă viitorul angajator solicită transmiterea CV-ului prin e-mail, nu trimite CV-ul prin intermediul facebook-ului sau invers. Demonstrează că ești atent și că ai capacitatea de a urma indicații, asta îți va crește șansele de reușită.
Completarea CV-ului
Din totdeauna știm că CV-ul trebuie să fie aranjat și corect, însă, această regulă este încălcată frecvent. Trebuie să fii atent la cum arată aceasta prezentare a ta, CV-ul fiind “reclama” pe care ți-o faci, prin care îi arăți viitorului angajator motivele pentru care ești potrivit pentru un anumit job. Acesta nu trebuie să fie nici prea plin și nici prea gol. Completează informații cheie în funcție de job-ul pentru care aplici. Dacă aplici pentru o florărie, faptul că menționezi că știi să gătești extraordinar, nu va conta.
Primul apel pentru interviu
Chiar dacă atunci când depui un CV pentru un job nou, contactezi mai multe companii, este important să le tratezi pe toate care te contactează cu respect. Astfel, arată interes față de job-ul pentru care chiar tu ai aplicat. Atitudinea ta la primul contact cu compania va influența șansa ta de a primi postul, prima impresie contează.
Multe companii păstrează unele CV-uri chiar dacă postul a fost ocupat, și contactează persoanele respective atunci când se eliberează altă poziție, sau dacă aceștia consideră că persoana respectivă este potrivită. Aici se aplică vorba “Lasă loc de bună ziua” oriunde, pentru că nu ști de unde apare norocul.
Accesează blog-ul nostru pentru și mai multe articole pe teme variate. Poți să descarci diferite documente HR chiar aici.