Web Analytics

3 Lucruri esențiale care pot dubla eficiența din departamentul tău HR

Care sunt lucrurile pe care departamentul tău HR le face în acest moment? În funcție de dimensiunile companiei, departamentul HR are următoarele atribuții: publicarea posturilor vacante din cadrul companiei, managementul salariilor, întocmirea contractelor de muncă, a cererilor și adeverințelor pentru angajați, înregistrarea prezenței angajaților la locul de muncă și multe altele. 

Echipa ta din departamentul HR muncește atât de mult, încât nu mai are timp să găsească modalități noi de eficientizare a sarcinilor primite. Dar, acela este momentul în care tu poți să intervi. Analizează foarte bine departamentul tău HR și observă care sunt lucrurile pe care le fac sau pe care nu le fac, dar ar trebui. 

1. Împărțirea responsabilităților

Toți angajații companiei sunt sau ar trebui să fie implicați în departamentul HR. Este necesar ca angajații să fie suficient de motivați pentru a-și dori să exceleze în ceea ce fac. Managerii ar trebui să fie dedicați instruirii angajaților talentați, pentru a îndeplini țelurile companiei. Departamentul HR ar trebuie să fie în spatele lor, arătându-le calea spre țelul comun: succesul companiei. 

Acest lucru nu numai că eliberează departamentul HR de povara multiplelor sarcini, dar încurajează și angajații să fie implicați și dedicați misiunii companiei. 

iFlowTeamWork

În plus, munca în echipă ajută la consolidarea acesteia și îmbunătățește comunicarea între angajați. Acest lucru este un avantaj major, deoarece toți angajații urmăresc să îndeplinească obiectivele companiei. 

2. Consolidarea sistemelor pentru eficiență

Informațiile referitoare la salarizare într-un software, instalat pe PC-ul unei singure persoane, datele personale ale angajaților în tabele Excel pe calculatorul unei alte persoane și tabelele de pontaj la o a treia persoană, îți sună cunoscut? 

Păstrarea informațiilor pe PC-uri diferite, în programe diferite sau în tabele multiple scad eficiența, datorită faptului că atunci când un angajat de la HR are nevoie de aceste informații trebuie să apeleze la cel puțin 2 alte persoane, sau să scrie e-mailuri prin care să ceară toate aceste detalii. 

Stochează informațiile într-un singur loc, de exemplu: alege un software complet de HR care să-ți acopere toate aceste nevoi. Nu numai că angajații departamentului tău HR îți vor mulțumi, dar aceștia vor câștiga timp pentru a găsi noi strategii sau idei care te pot ajuta să-ți crești afacerea. 

3. Alocă mai mult timp strategiei tale HR

Există mai multe variante prin care poți să mai eliberezi departamentul HR de sarcinile fără sfârșit. Unele companii aleg să externalizeze o parte din responsabilitățile departamentului.

Dacă tu consideri că ai o echipă HR suficient de competentă pentru a se descurca cu toate sarcinile primite, ai putea să le dai o mână de ajutor implementând un software care să le automatizeze mare parte din procesele de muncă. 

Reducând procesele manuale de muncă din departamentul HR, oferi timp membrilor din echipă să-și folosească experiența profesională implementând strategii eficiente care să ajute compania ta să-și atingă obiectivele dorite. 

Cu mai mult timp la dispoziție, echipa HR se poate concentra pe îmbunătățirea eficienței angajaților și a proceselor de muncă prin:

  • Dezvoltarea unor programe de învățare pentru angajați, astfel încât aceștia să-și poată atinge, sau chiar depăși potențialul
  • Motivarea angajaților pentru a excela
  • Dezvoltarea unor compensații competitive(salarii, beneficii, condiții de muncă)
  • Găsirea unor metode de recompensare și loializare pentru cei mai străluciți angajați
  • Găsirea unor metode eficiente și reale de măsurare a performanței angajaților
  • Dezvoltarea unui plan de ascensiune pentru angajați

Tehnologia este cel mai bun prieten al tău!

Conform studiilor din ultimul timp, cumpărăm în medie, un telefon nou o dată la doi ani. Software-ul folosit de departamentul tău HR de ce nu ar merita aceeași atenție? 

Evident, un software HR poate costa mai mult decât ultimul tip de iPhone, dar este mult mai util decât acel telefon. Investește în angajații tăi, deoarece ei asigură succesul companiei tale. 

O să fii tentat să achiziționezi cel mai ieftin software sau poate o să alegi unul gratuit. Dezavantajele acestui tip de software sunt că primești ceea ce plătești. 

Investește într-un software HR care realizează periodic update-uri, este conform legii și rămâne în pas cu ultimele tendințe HR. Interesează-te ce alte companii utilizează software-ul și cere-le părerea. În calitate de client, aceștia își vor spune părerea lor sinceră, fără mesaje de marketing. 

Ai grijă de departamentul tău HR, deoarece reprezintă inima companiei tale!

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Echipa editorială iFlow
Echipa editorială iFlow
Echipa noastră îți aduce informații de ultimă oră despre tendințele și inovațiile în domeniul resurselor umane, ajutându-te să fii mereu la pas cu evoluțiile din industrie.