Act adițional la contractul de muncă – Legislație & model

Care sunt termenii legali de modificare a unui contract individual de muncă?

Există situații în timpul executării contractului individual de muncă în care e necesară modificarea unui element obligatoriu al acestuia. Pentru ca acest lucru să se poată îndeplini, conform Articolului 17 din Codul muncii, este necesar să se încheie un act adițional pe lângă contractul individual de muncă. Acesta se încheie înaintea producerii modificării, mai apoi atașându-se contractului pentru a realiza schimbările dorite.

Cine poate cere modificări la contractul individual de muncă?

Modificările pot fi cerute atât de angajator cât și de angajat, însă este nevoie de consimțământul amândurora pentru a fi acceptate din punct de vedere juridic.

model de act aditional

Ce modificări pot surveni în contractul individual de muncă?

Pe perioada contractuală pot surveni anumite modificări cum ar fi negocierea salariului de bază brut, sporul de muncă, norma sau programul de lucru, atribuțiile postului, și altele. Toate aceste schimbări se produc în urma conceperii unui act adițional.

Descarcă gratuit actul adițional de muncă actualizat, gata de completat și printat.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Eliza C.
Eliza C.
Creativitatea și veselia sunt punctele mele forte. Pasiunea pentru scris se combină cu entuziasmul meu pentru cunoaștere, împingându-mă mereu în afara zonei mele de confort. Scrisul mă ajută să descopăr lucruri noi, făcând mereu o cercetare amănunțită în prealabil, îmbogățindu-mi astfel intelectul și abilitățile de înțelegere.