Web Analytics

Adeverință de venit – Model & informații

În acest articol găsești modelul de adeverință de venit și îl poți descărca în mod gratuit. Pe lângă asta găsești informații legislative în legătură cu acest document. 

Adeverința de venit este eliberată de către angajator ori de câte ori un angajat are nevoie, conține veniturile înregistrate de salariat în tot decursul unui an fiscal. Categoriile de venit care sunt trecute în acest document sunt reglementate în articolul 61 din Codul Fiscal, aceste venituri sunt:

  • Venituri din activități independente
  • Venituri salariale
  • Venituri din cedarea folosinței bunurilor

Documentul „Adeverință de venit” se eliberează pentru orice persoană fizică salariată, indiferent de tipul de contract de muncă, sau perioada pe care acesta este încheiat. Veniturile salariale presupun atât venitul brut, sporurile pe venit permanente incluse în contractul de muncă și tichetele de masă sunt luate în calcul fiind impozitabile.

Cine o eliberează și care sunt motivele eliberării

Angajatorul eliberează acest tip de document sau este eliberat prin intermediul celor din departamentul contabilitate sau resurse umane.

Eliberarea documentului se face printr-o cerere scrisă sau verbală în funcție de politica stabilită la nivelul companiei.

Unul dintre motive poate consta în solicitarea acestuia de către orice instanță judecătorească pentru a face dovada unui venit. Din același motiv este solicitat și de către bănci în momentul în care vrei să faci un împrumut pentru nevoi personale sau un credit.

Ce trebuie să conțină adeverința de venit?

  • Datele personale ale salariatului
  • Numărul contractului de muncă 
  • Categoria de venit
  • Venitul lunar brut (în unele cazuri și venitul net)

Dacă ai nevoie de acest document, îl poți descărca chiar acum. Verifică blogul nostru unde poți găsi și alte documente pe care le poți descărca gratuit.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.