Web Analytics

Zi liberă plătită de angajator pentru persoanele care se autorecenzează în 2022

Vești bune pentru angajați, însă bune și pentru angajatori?

OUG nr. 19 din 4 februarie 2020 a adus schimbări care intră în vigoare abia în 2022. Această ordonanță privește desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România, și specifică faptul că toți salariații care vor efectua autorecenzarea prin intermediul internetului la recensământul din 2022, vor avea dreptul la o zi liberă, plătită de angajator. Citiți articolul 49 pentru a afla toate detaliile despre acest subiect.

“ART. 49

(1) Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecție a acestei metode. Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

(2) Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluția informatică funcțională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.

(3) Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligația de a le acorda acestora ziua liberă, plătită, prevăzută la alin. (1), la o dată stabilită de comun acord cu persoanele îndreptățite. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

(4) Se acordă o singură zi liberă, plătită, unei persoane salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alți membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane conform prevederilor art. 43 din prezenta ordonanță de urgență.”

Recensământul populației și locuințelor debutează începând cu 1 februarie 2022 cu prima etapă, aceea de preluare a datelor din surse administrative și de creare și populare a bazei de date a recensământului cu acest prim set de date.

Institutul Național de Statistică va beneficia de sprijinul tehnic și operațional al Serviciului de Telecomunicații Speciale, care va fi implicat în funcționarea corespunzătoare a întregului proces de recenzare în cadrul Recensământului.

Cele trei etape ale Recensământului sunt:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzarea;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri față în față (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Iulia S.
Iulia S.
Sunt o susținătoare a procesului de auto-învățare. Social media mă ajută să descopăr lucruri noi în fiecare zi. Activitatea mea de zi cu zi implică o comunicare eficientă cu persoanele din jurul meu, dar și punerea în practică a unor idei inovative de marketing.