Web Analytics

Calcul ore suplimentare cu iFlow

Ai nevoie de o evidență a orelor suplimentare corectă și ușor de generat? Atunci ești în locul potrivit. iFlow nu doar calculează și ține evidența orelor suplimentare, ci îți oferă mai multe modalități prin care să le gestionezi. Chiar mai mult de atât, cu iFlow știi câte ore suplimentare au angajații tăi din momentul în care faci planificare programului de lucru.

Citește în rândurile de mai jos care sunt modalitățile prin care iFlow calculează orele suplimentare și care sunt opțiunile pe care le ai pentru a ține evidența acestora.

Orele suplimentare calculate conform legislației

iFlow îți oferă posibilitatea și libertatea de a alege cum dorești să ții evidența orelor suplimentare. Această primă variantă este calculată automat pe baza planificării programului de lucru.

Cum funcționează?

În programul de lucru, în dreptul fiecărui angajat îți va fi afișat numărul total de ore lucrătoare pentru perioada selectată. Acest număr este calculat conform Codului Muncii. Apoi, orele suplimentare vor fi calculate ca o diferență între numărul total de ore lucrătoare și numărul total de ore lucrate de către fiecare angajat.

Exemplu: Considerăm luna noiembrie 2019 cu 21 de zile lucrătoare, respectiv 168 ore lucrătoare. Angajatul are în total pe luna noiembrie 174 ore lucrate. Cele 6 ore muncite peste limita de 168 ore lucrătoare, vor fi trecute automat în câmpul ore suplimentare din foaia de pontaj.

Unde poți vizualiza acest lucru?

În raportul pontaj, selectează varianta “Program de lucru + ore suplimentare”. În felul acesta te bucuri de orele suplimentare efectuate de angajații tăi calculate automat.

Ore suplimentare calculate pe baza prezenței reale

O altă modalitate de a ține evidența orelor suplimentare este bazată pe prezența reală, adică pontajul pe bază de cartele sau de pe telefon. Pentru a folosi această metodă ai nevoie să utilizezi funcția de “intrare – ieșire” din aplicație, fie că o utilizezi de pe PC, telefon sau prin cititoare de cartele. Baza calculelor este reprezentată de prezența reală înregistrată.

Cum funcționează?

Angajații tăi se pontează zilnic în momentul în care ajung la servici și în momentul în care pleacă. Pentru a te bucura de avantajele acestei funcționalități trebuie să setezi programul de lucru al angajaților, astfel aplicația are baza de care are nevoie pentru a înregistra corect orele muncite de angajații tăi în funcție de planificare.

După ce ai setat programul de lucru și angajații tăi se pontează, aplicația calculează intervalul de timp petrecut de angajații tăi la muncă. Dacă intervalul de timp pe care un angajat l-a petrecut la muncă depășește intervalul de timp din planificare, atunci aplicația calculează automat acele ore ca fiind ore suplimentare.

Exemplu: Un angajat are un program de lucru planificat în intervalul 08:00 – 17:00 cu o pauza de la ora 12:00 – 13:00. Iar acesta are înregistrată o prezență reală în intervalul orar de la 08:05 – 12:00 la 13:00 – 18:05. În acest caz în foaia de pontaj angajatul are pentru această zi un total de 9 ore lucrate, din care 1 oră este suplimentară.

Unde poți vizualiza acest lucru?

În raportul pontaj, alegi varianta “Prezență reală”. Aici o să vezi exact câte ore au muncit angajații tăi. iFlow nu va afișa doar orele suplimentare, ci va afișa și orele cu minus pentru cazurile în care un angajat a petrecut mai puțin timp la muncă decât a fost prevăzut în planificare.

Ore suplimentare pe baza evenimentelor adăugate

Aceasta este cea de-a treia modalitate prin care poți ține evidența orelor suplimentare. Prin această modalitate tu deții controlul asupra orelor suplimentare efectuate, și mai mult de atât tipărești consimțământul angajatului pentru efectuarea orelor suplimentare completat automat.

Cum funcționează?

Realizează planificarea programului de lucru pentru angajații tăi, apoi pentru cei care vor efectua ore suplimentar vei adăuga evenimentul “Ore suplimentare”. Sau în cazul în care angajații tăi adaugă evenimentul, tu îl aprobi sau îl respingi.

Exemplu: Un angajat are program de lucru de la 08:00 – 16:00 și are adăugat un eveniment de tip “Ore suplimentare” pe intervalul 16:00 – 17:00. În raportul pontaj, pentru această zi, numărul total de ore lucrate este de 9 ore, din care 1 oră suplimentară.

Unde poți vizualiza acest lucru?

În raportul pontaj, alege varianta “Program de lucru”, și aici vei vedea câte ore au muncit angajații tăi pe baza planificării și câte ore suplimentare au fost efectuate, calculate pe baza evenimentelor adăugate de tine.

Mai poți vizualiza numărul de ore efectuat de angajații tăi, înregistrat prin adăugarea evenimentului, fie în profilul angajatului, fie în raportul “Învoiri și ore suplimentare”.

Acest tip de ore suplimentare este frecvent folosit de companiile mici sau de către cei cu muncă de birou și program fix. Evenimentul “Ore suplimentare” este corelat cu evenimentul “Învoiri” și se compensează reciproc. Cum se face acest lucru? Dacă un angajat își adaugă 2 ore de învoire, acesta le va putea recupera adăugând ore suplimentare.

Încearcă și tu aceste modalități de a ține evidența orelor suplimentare efectuate de angajații tăi și alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine în compania ta.

Articole Relevante

Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.