Web Analytics

Cerere concediu pentru creștere copil – Model & Legislație

În acest articol găsești informații legislative și modelul pentru cerere concediu pentru creștere copil. Mai mult, își prezint și pașii care trebuie urmați pentru a putea beneficia de acest concediu.

Legislație

Codul Muncii, prevede prin Articolul 51 dreptul oricăruia din părinți de a suspenda contractul individual de muncă pentru creșterea copilului, până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu handicap. 

În acest caz, discutăm despre suspendarea contractului individual de muncă la cererea angajatului. Efectele acestei suspendări sunt: prestarea muncii este suspendată la fel precum este suspendată plata în natură salarială de către angajator. Detalii în articolul 49 din Codul Muncii.

Cum obțin concediu pentru creștere copil?

  1. Completați o cerere pentru concediu creștere copil, pe lângă care prezentați și o copie a certificatului de naștere al copilului.
  2. Trimiteți această cerere departamentului HR sau conducerii companiei, împreună cu o copie a certificatului de naștere menționat mai sus.
  3. Așteptați emiterea de către angajator a deciziei de suspendare a contractului individual de muncă. Această decizie se va înregistra în Registrul General de Evidență a salariaților.

Model cerere 

Descarcă modelul de mai jos complet gratuit. Pentru și mai multe documente accesează blog-ul nostru, unde vei găsi articole cu diferite documente HR împreună cu informații legislative.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.