Web Analytics

Compensarea orelor suplimentare cu iFlow

În iFlow orele suplimentare și învoirile se compensează automat pentru fiecare angajat în parte. Află din acest articol cum funcționeză acest sistem și cum poți proceda cu orele suplimentare plătite.

După cum spune și legislația în vigoare, orele suplimentare se recompensează fie prin libere plătite, fie prin remunerarea acelor ore.

Ore suplimentare recompensate prin timp liber

În acest caz, se vor utiliza acele 2 evenimente predefinite din aplicație, mai exact “Orele suplimentare” și “Învoiri”. Practic, angajații sau liderii adaugă evenimente de ore suplimentare și învoiri.

Ai evidența acestora în profilul fiecărui angajat, în raportul destinat acestora și în pontaj.

În profilul fiecărui angajat există un “contor” pentru învoiri și ore suplimentare, aici vor fi adunate și calculate toate aceste ore din momentul adăugării angajatului în aplicație. Poți vedea exact numărul de ore suplimentare efectuate, numărul de ore de învoiri efectuate și diferența dintre acestea.

În raportul destinat orelor suplimentare și învoirilor poți urmări numărul de ore pentru fiecare angajat, pe echipe, pe perioade, etc. Află mai multe detalii despre acest raport aici.

Exemplu practic:

Un angajat lucrează suplimentar un număr de 3h în ziua de luni, acesta adaugă pe ziua de luni un evenimente de ore suplimentare de 3 ore. Apoi are nevoie în ziua de Vineri de 3 ore libere. Având ore suplimentare acumulate, acesta adaugă pentru ziua de Vineri un eveniment de Învoire de 3 ore.

Astfel sunt compensate orele suplimentare cu învoirile, în mod automat. În pontaj vor figura pe ziua de luni 8h program normal si 3 ore suplimentare, respectiv 11 ore. Iar pe ziua de Vineri, în pontaj vor figura 8 ore de program minus 3 ore de învoire, respectiv 5 ore lucrate.

Orele suplimentare plătite

Deseori primim întrebarea: ”În cazul nostru cum procedăm? Noi plătim orele sumplimentare, cum le putem scădea?”. Răspunsul este unul simplu, se creează un eveniment specific de ore suplimentare plătite. Acest eveniment va fi unul de tip “Interval de timp”, află mai multe detalii despre crearea unui eveniment aici.

Creezi un eveniment de tip interval de timp, numit “Ore suplimentare plătite”, îl setezi să necesite aprobare. Astfel poți departaja orele suplimentare plătite de cele compensate cu timp liber.

După ce ai creat acest eveniment îl poți urmări în panoul activitate, la finalul fiecărei luni. Accesezi meniul “Activitate”, bifezi căsuța pentru evenimentul “Ore suplimentare plătite”, apoi selectezi perioada. Astfel îți vor fi aduse toate evenimentele de ore suplimentare plătite pentru toți angajații din perioada respectivă.

Dacă dorești poți configura evenimentul încât să fie afișat în pontaj.

Dacă și în compania ta se plătesc orele sumplimentare sau se compensează cu libere plătite, atunci iFlow este soluția perfectă. Încearcă și tu acum un mod digital de a ține evidența acestora, spune adio rapoartelor în Excel cu iFlow.

Articole Relevante

Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.