Web Analytics

Noul Modul de Evaluare a Angajaților va fi lansat în curând! Obține acces prioritar și reducere de 20%! Află mai multe!

Noul Modul de Evaluare a Angajaților va fi lansat în curând! Obține acces prioritar și reducere de 20%! Află mai multe!

Compensarea orelor suplimentare cu iFlow

În iFlow orele suplimentare și învoirile se compensează automat pentru fiecare angajat în parte. Află din acest articol cum funcționeză acest sistem și cum poți proceda cu orele suplimentare plătite.

După cum spune și legislația în vigoare, orele suplimentare se recompensează fie prin libere plătite, fie prin remunerarea acelor ore.

Ore suplimentare recompensate prin timp liber

În acest caz, se vor utiliza acele 2 evenimente predefinite din aplicație, mai exact “Orele suplimentare” și “Învoiri”. Practic, angajații sau liderii adaugă evenimente de ore suplimentare și învoiri.

Ai evidența acestora în profilul fiecărui angajat, în raportul destinat acestora și în pontaj.

În profilul fiecărui angajat există un “contor” pentru învoiri și ore suplimentare, aici vor fi adunate și calculate toate aceste ore din momentul adăugării angajatului în aplicație. Poți vedea exact numărul de ore suplimentare efectuate, numărul de ore de învoiri efectuate și diferența dintre acestea.

În raportul destinat orelor suplimentare și învoirilor poți urmări numărul de ore pentru fiecare angajat, pe echipe, pe perioade, etc.

Exemplu practic:

Un angajat lucrează suplimentar un număr de 3h în ziua de luni, acesta adaugă pe ziua de luni un evenimente de ore suplimentare de 3 ore. Apoi are nevoie în ziua de Vineri de 3 ore libere. Având ore suplimentare acumulate, acesta adaugă pentru ziua de Vineri un eveniment de Învoire de 3 ore.

Astfel sunt compensate orele suplimentare cu învoirile, în mod automat. În pontaj vor figura pe ziua de luni 8h program normal si 3 ore suplimentare, respectiv 11 ore. Iar pe ziua de Vineri, în pontaj vor figura 8 ore de program minus 3 ore de învoire, respectiv 5 ore lucrate.

Orele suplimentare plătite

Dacă compania ta plătește orele suplimentare ale angajaților, integral sau parțial, iFlow are soluția perfectă pentru tine. Funcția avansată de bancă de ore din aplicația noastră este proiectată să colecteze și să gestioneze informațiile prin intermediul unor evenimente personalizate, care se bazează pe file de calcul.

Filele de calcul sunt secțiuni distincte ale programului de lucru, configurate de echipa noastră de suport pentru a personaliza setările în funcție de specificul muncii din compania ta. Astfel, vei putea urmări și calcula munca de noapte, orele lucrate în weekend sau de sărbători legale, și chiar orele efectuate de angajații care lucrează în ture, de la o lună la alta.

Următorul pas este configurarea evenimentului de compensare. Aici, poți alege cum să fie compensate orele suplimentare: prin timp liber, plată sau anulare în cazul în care orele au fost înregistrate incorect de angajați. De asemenea, poți stabili un procent de compensare bazat pe legislația în vigoare sau pe regulamentul intern al companiei tale. Acest pas va fi setat de echipa de suport iFlow, pentru a se asigura că experiența clientului este cât mai simplă și adaptată nevoilor sale.

În final, vei avea o bancă de ore configurată și gata de utilizare. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un eveniment de compensare a orelor suplimentare, să selectezi angajatul și ziua, și să specifici numărul de ore pe care dorești să le compensezi. Poți, de asemenea, opta pentru alocarea automată, în care aplicația va selecta în ordine cronologică orele suplimentare ale angajatului.

Informațiile privind totalul orelor, modul în care au fost compensate, și numărul de ore disponibile pentru compensare sunt structurate într-un raport detaliat, ușor de accesat.

Dacă și în compania ta se plătesc orele sumplimentare sau se compensează cu libere plătite, atunci iFlow este soluția perfectă. Încearcă și tu acum un mod digital de a ține evidența acestora, spune adio rapoartelor în Excel. Vrei să afli mai multe? Accesează pagina Banca de ore automată.

Articole Relevante

Echipa editorială iFlow
Echipa editorială iFlow
Echipa noastră îți aduce informații de ultimă oră despre tendințele și inovațiile în domeniul resurselor umane, ajutându-te să fii mereu la pas cu evoluțiile din industrie.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.