Web Analytics

De ce să alegi un HR Digital în detrimentul celui pe hârtie? – Infografic iFlow

Subiectul “HR Digital vs Hr pe hârtie” este unul dezbătut frecvent, însă multe companii nu sunt convinse încă de beneficiile pe care le oferă mediul digital. Astfel, am alcătuit un infografic pe care ți-l prezint mai jos, care poate te va ajuta să iei o decizie în acest sens.

Precizia datelor și mai ales a calculelor atunci când discutăm despre plata angajaților, este foarte importantă. Chiar dacă ai deja un angajat sau mai mulți care sunt ocupați cu calcule și tabele cu fel și fel de formule nu înseamnă că la finalul lunii nu există erori sau greșeli de calcul.

Munca repetitivă nu aduce un plus de valoare unui angajat. Încearcă, măcar pentru o perioadă scurtă, să pui la dispoziția acestor angajați un tool, un soft care să le ușureze munca, și care să le ofere libertatea de a găsi soluții mai bune pentru evidențele legate de angajați. Această acțiune este benefică atât pentru angajat cât și pentru companie.

Cu HR digital salvezi timp, probabil ai tot citit/auzit asta, dar ai încercat? Pe lângă timpul salvat cu generarea automată a diferitelor rapoarte și documente, timpul alocat verificării datelor este redus semnificativ.

Salvezi timp chiar și atunci când se modifică datele într-un raport.

De exemplu: 

În mediul digital atunci când este modificat un concediu de odihnă, se realizează modificările în câteva clickuri, iar persoanele responsabile sunt informate în timp real despre aceasta modificare.

Pe când, în companiile în care contabila se ocupă și de cererile de concediu, aceasta trebuie informată fie prin telefon sau e-mail, apoi aceasta trebuie să realizeze modificările manual și să ia legătura cu persoana responsabilă care să îi dea sau nu acordul de a modifica datele. Pe scurt, un proces interminabil care poate fi și mai greoi de atât.

Timpul și precizia sunt și ele importante, însă accentul se pune pe bani. Un soft presupune anumite costuri, totuși, acesta se dezvoltă constant în timp. Iată cum poți să economisești cu un soft:

  • Reducând timpul de muncă al angajaților care au activități repetitive pe care le înlocuiești cu activități care aduc rezultate
  • Eliminarea erorilor
  • Angajații sunt plătiți pentru cât lucrează
  • Te asiguri că ești 100% pregătit de un eventual control din partea ITM

Metoda “hârtiei” rămâne la fel în permanență. Chiar și produsele de papetărie aduc costuri suplimentare în compania ta, doar pentru că te-ai obișnuit cu acestea, nu înseamnă că nu există.

Renunță la toată hârtia pe care ulterior o stochezi în fel și fel de dosare ticsite în dulapuri, care poate se află în clădirea ta sau poate chiar închiriezi un spațiu pentru arhivă.

Pe lângă faptul că accesul la diferite documente este îngreunat tocmai pentru că sunt depozitate în diferite locații, nu ai siguranța păstrării acestora într-o stare bună pentru mult timp.

Pe scurt, noi considerăm că în final ești mai câștigat dacă alegi HR-ul digital, dar, înainte să ne contrazici încearcă și tu o astfel de soluție și apoi spune-ne părerea ta.

Articole Relevante

Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.