Web Analytics

Ce ai de făcut în calitate de antreprenor la final de an?

De-a lungul existenței sale o întreprindere trebuie să îndeplinească un șir de obligații și responsabilități de diferită natură cum ar fi cele sociale, fiscale, administrative și altele. Un aspect esențial ce ține de partea contabilă constă în închiderea exercițiului financiar. Acesta începe în data de 1 ianuarie și se încheie în 31 decembrie a aceluiași an și trebuie să prezinte activitatea economică și financiară a firmei executată în perioada respectivă. 

Exercițiul financiar este important deoarece ulterior va constitui o bază pentru elaborarea strategiilor de viitor referitoare la afacere și buget. Din închiderea unui exercițiu financiar fac parte mai multe lucrări referitoare la raportul anual și mai exact:

  • Inventarierea patrimoniului
  • Stabilirea cheltuielilor estimate cu privire la exercițiul financiar
  • Evaluarea penalităților
  • Calcularea impozitului pe profit
  • Repartizarea rezultatelor
  • Emiterea, aprobarea și predarea situațiilor financiare

Orice business începe de la o idee, care mai apoi devine punctul de pornire al activității companiei. În felul acesta antreprenorul trebuie să analizeze câte obiective dintre cele propuse inițial au fost realizate, în ce măsură ele au contribuit la prosperitatea afacerii și să stabilească scopuri noi pentru următorul an unde va pune accent pe detaliile într-adevăr importante pentru dezvoltarea continuă a firmei. 

Creșterea întreprinderii este una dintre cele mai însemnate ținte a unui antreprenor, astfel, este necesară întocmirea unui plan de dezvoltare a companiei, care va implica mai multe aspecte, cum sunt: extinderea în alte zone de activitate, mărirea numărului de produse sau servicii ce pot fi oferite clientului, încheierea contractelor cu noi parteneri de afacere, etc. 

Un alt aspect important în activitatea unei firme îl constituie angajații. E nevoie ca antreprenorul să realizeze o evaluare a productivității salariatului pe mai multe criterii și să implementeze schimbările necesare pentru a fi sigur că personalul este responsabil față de sarcinile sale și contribuie la creșterea continuă a afacerii.

Din alt punct de vedere, angajații la fel trebuie să se simtă confortabil și în siguranță la locul de muncă și din acest motiv este necesară efectuarea unui chestionar pentru a afla satisfacția acestora față de locul de munca și ce schimbări își doresc să vadă în firmă. O astfel de analiză ajută conducerea entității să implementeze schimbările necesare pentru a obține o mai bună eficacitate în muncă. 

Nu trebuie să fie subestimat nici impactul marketingului în activitatea unui business. Antreprenorul are misiunea de a utiliza toate oportunitățile oferite de un marketing bun pentru a îndeplini mai eficient obiectivele propuse. Prin urmare se poate ajunge la loializarea clienților, digitalizarea firmei, crearea unei imagini corecte în fața publicului, creșterea cifrei de afaceri, mărirea notorietății și altele. Din acest motiv este important să fie analizate strategiile de marketing și să fie introduse noi tactici care corespund scopurilor stabilite anterior.

Având în vedere faptul că fiecare persoană este deosebită și că toți gândesc diferit, vreau să te întreb: ce ai face sau faci deja la final de an, în calitate de antreprenor, pentru a îmbunătăți performanța firmei?

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Irina U.
Irina U.
Sunt o persoană optimistă, ambițioasă și cu planuri mari pe viitor. Datorită acestor calități, orice provocare pe care o întâlnesc devine o oportunitate de auto-dezvoltare, iar fiecare zi este o posibilitate de a învăța ceva nou.