Web Analytics

iFlow 3.4 – Evenimentul de recuperare și condica pe baza prezenței reale

Acest update cuprinde două dintre cele mai așteptate funcționalități. Evenimentul de recuperare și condica pe baza prezenței reale. Am adus mici schimbări la designul aplicației și la accesibilitatea utilizatorului. De asemenea, am îmbunătățit condica de prezență deja existentă în iFlow și am dezvoltat o nouă setare pentru evenimente, care îți permite să setezi un program de lucru direct pe eveniment.

Citește în acest articol ce sunt: evenimentul recuperare și condica pe baza prezenței reale, și cum le poți utiliza în beneficiul afacerii tale.

1. Evenimentul Recuperare

Acest eveniment se utilizează de către companiile care oferă timp liber compensatoriu pentru orele suplimentare efectuate de către angajați în zilele de sărbătoare legală.

Conform Codului Muncii, “Munca realizată în zilele de sărbatoare legală se compensează prin ore libere plătite (ore recuperate pentru ore prestate în zilele de sărbători legale plătite în regim normal de lucru ) în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia. În aceste condiţii salariatul nu beneficiază de spor pentru ore prestate în zilele de sărbători legale.” sau “În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut mai sus, în luna următoare, munca prestată în zilele de sărbători legale va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Cum funcționează acest eveniment?

Dacă în compania ta se lucrează și în zilele de sărbătoare legală, tot ce ai de făcut în iFlow este setezi un program de lucru pentru angajații care vor lucra în acele zile.
Ulterior, în profilul fiecărui utilizator vor fi afișate orele de recuperare disponibile pentru fiecare angajat. Pentru a verifica detaliile referitoare la orele de recuperare, ți-am pregătit un raport dedicat numit Recuperare.

Cum adaugi un eveniment de tip recuperare?

Din panoul General, click pe butonul “Adaugă evenimente”, apoi selectează unul sau mai mulți angajați, la rubrica “Recuperare pentru” alege ziua de sărbătoare în care s-au efectuat orele suplimentare pentru care se alocă recuperarea, selectează data și durata, apoi click pe “Adaugă”.

2. Condica pe baza prezenței reale

Acest raport este așteptat de toate companiile care folosesc prezența reală, fie prin dispozitive cu cartele RFID, fie de pe PC sau telefon.

În această condica sunt reprezentate toate intrările și ieșirile angajaților, chiar dacă sunt mai multe astfel de evenimente într-o singură zi. Sunt afișate toate simbolurile evenimentelor pe care le-ai setat sa fie afișate în condica de prezență.

Datorită dezvoltării acestei condici, a fost îmbunătățită și condica de prezență bazată pe planificarea programului de lucru. Acum, și aceasta, are link-uri pe fiecare zi, care duc pe panoul “Activități zilnice” ale fiecărui angajat.

Astfel condica îți permite acum să ai o evidență amănunțită asupra prezenței angajaților la locul de muncă, și chiar mai mult decât atât, poți repara eventuale greșeli, cu doar un click.

3. Program de lucru direct pe eveniment

Cum funcționează? Fiecare eveniment de tip “Interval de zile” are disponibilă setarea unui program de lucru, care să se aplice automat atunci când evenimentul respectiv este adăugat. Poți alege un program de lucru predefinit de 8 ore, sau unul din schimburile create de tine.

Pentru evenimentele “Concediu plătit” și “Concediu medical”, acest program de lucru este setat predefinit, poți doar să modifici intervalul de timp. Astfel nu o să mai existe probleme în cazurile în care nu există program de lucru setat pe toată perioada concediului. Acel program de lucru va evita weekendurile si sărbătorile legale, deoarece este setat predefinit doar pe zilele lucrătoare.

De exemplu: Avem un angajat care intră în concediu, și îi adăugam un concediu pe o perioadă de 6 zile, începând de Miercuri până Luni. Aplicația va pune automat programul de lucru setat pe acest eveniment, astfel în zilele Miercuri, Joi, Vineri și Luni vor fi câte 8 ore de concediu pe zi, iar Sâmbătă și Duminică, vor fi 0 ore.

Avantaje:

  • Dacă utilizezi prezența reală nu mai este necesar să pui program de lucru pentru evenimentele angajaților (de exemplu, concediu, delegație)
  • Dacă îți dorești să faci planificarea concediilor pe anul următor, acum poți face acest lucru fără a fi nevoie să adaugi un program de lucru pentru tot anul următor
  • Poți stabili orele normale de lucru în timpul delegațiilor, iar angajatul se poate ponta cu prezența reală pentru verificare.

Cum setezi acest program pentru un eveniment?

Din meniul principal “Setări” – “Categorii de evenimente” – Click pe editează din dreptul evenimentului dorit – la secțiunea “Adaugă program de lucru” selectează fie programul predefinit, fie unul dintre schimburile predefinite create de tine, apoi click pe “Salvează”.

Feedback-ul tău este important!

Aplicația iFlow este dezvoltată pe baza feedback-ului constant primit de la utilizatori, în acest fel reușim să oferim o soluție de pontaj & HR completă și pliabilă pe toate domeniile de activitate. Așadar, așteptăm părerea ta referitoare la noile funcționalități adăugate pe măsură ce vor fi testate de către compania ta. Ne poți trimite un email la adresa [email protected] sau ne poți scrie un mesaj prin formularul de contact de pe site.

Articole Relevante

Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.