Web Analytics

API – Cheia spre integrarea iFlow cu alte aplicații

API-urile reprezintă interfețe de programare a aplicațiilor, acestea sunt blocuri software care permit ca două aplicații să comunice între ele.

Deși trăim în vremuri intens tehnologizate cu informații la degetul mic, sunt multe lucruri pe care nu le cunoaștem sau înțelegem în totalitate. Folosim internetul zilnic, chiar mai multe ore pe zi, însă multă lume nu știe că lucrul care face posibil schimbul de date între server și interfața pe care vedem informația, este cheia API (Application Programming Interface). Acest lucru invizibil și totuși indispensabil ne ajută zi de zi să accesăm imagini, articole, aplicații, prietenii din străinătate, factura la curent sau să ne consemnăm prezența la serviciu.

API este prezent în toate acțiunile pe care le avem pe internet, atât de pe telefon, laptop sau alt dispozitiv smart. Tot el este cheia spre integrarea unor aplicații uzuale cu altele, cum ar fi transferul unei baze de date, crearea automată de rapoarte, sau integrarea mai multor aplicații într-un singur loc.

API și iFlow

iFlow este o platformă cloud, ceea ce înseamnă că poate fi accesată de pe orice dispozitiv smart cu conexiune la internet. Referitor la ceea ce am discutat mai sus, se poate deduce că informația din iFlow este transmisă către utilizatori printr-un API, care o aduce din server pe ecranul dispozitivului. Însă API ne poate ajuta să facem și alte lucruri cu iFlow. 

Cum ar fi, de exemplu, să conectăm aplicația iFlow la alte aplicații software. 

1. iFlow, API și dispozitivele de pontaj cu control acces

Pentru a avea acces la informații în timp real, ne folosim cu succes de API, care crează o legătură între iFlow și un sistem de control acces. Pentru a oferi un serviciu complet clienților noștri, am început o colaborare cu SUPREMA cu scopul de a îmbina două elemente esențiale în monitorizarea prezenței angajaților, control-acces și raportarea prezențelor.

Sistemul de control acces facilitează intrarea și ieșirea angajaților din clădire, iar iFlow înregistrează momentul în care acesta a început să fie productiv. Pentru a avea un raport clar despre timpul petrecut între intrarea la locul de muncă și începutul muncii propriu-zise, ne folosim de API. Acesta transmite spre iFlow în timp real orele exacte când a fost folosit sistemul de control acces, iar aplicația calculează raportul dintre cele două acțiuni. Simplu, nu? Acest lucru nu ar fi posibil fără API.

iFlow API

2. iFlow, API și Slack

Câte companii folosesc Slack ca instrument de mesagerie intern? Cum ar fi ca pe canalele acestuia să apară mesaje atunci când un angajat lipsește într-o anumită zi? Echipa iFlow muncește constant pentru a îmbunătăți aplicația, iar integrarea cu Slack este ceva ce ne dorim atât pentru noi, cât și pentru clienții noștri (it’s coming!!). Desigur, prin API facem acest lucru posibil. Atunci când angajații se află la muncă și accesează Slack, un mesaj automat le va transmite din iFlow câți colegi sunt prezenți și câți lipsesc în acea zi.

3. iFlow, API și rapoartele de prezență

Să spunem că într-o companie de producție, o fabrică, se dorește afișarea zilnică a angajaților prezenți și absenți pe un ecran. Aceste date se transferă prin API direct spre acest dispozitiv, în timp real. În funcție de ce date se doresc, există 3 posibilități de interogare a acestora:

  • Prezențe ziua curentă

Statusul angajaților prezenți la muncă într-o anumită zi se va afișa în timp real pe un terț dispozitiv atunci când se face conexiunea prin API. Acesta aduce datele dorite și le expune într-un mod ușor de vizualizat și înțeles. Totodată se pot vedea angajații absenți, concediile din ziua curentă, prezența reală, învoirile sau orele suplimentare. 

  • Planificare ziua următoare

Pentru a afișa planificarea pe ziua următoare, se poate folosi din nou conexiunea prin API. Astfel, se preiau datele despre planificarea zilei viitoare, și se aduc într-un software care le expune unde este de interes.

  • Transferul datelor din ziua lucrătoare viitoare

iFlow este o aplicație de pontaj care permite crearea și alocarea de ture de lucru în funcție de programul stabilit în companie. Totodată înglobează planificări, concedii de orice tip, învoiri și ore suplimentare. Modelele de lucru se aplică așa cum este stabilit în contractul de muncă, astfel unii angajați au program inegal, alții în schimburi, în zile de sărbătoare sau weekend.

În funcție de acestea, prin API se aduc informațiile despre ziua lucrătoare următoare, atunci când de exemplu, a doua zi este o zi liberă pentru anumiți angajați. iFlow recunoaște acest lucru și transferă datele în concordanță. 


API oferă cheia spre integrarea iFlow cu alte aplicații, în funcție de nevoi, resurse sau utilitate. Orice companie care își dorește prelucrarea și transferul datelor din iFlow spre o altă destinație poate face asta prin API key. Pentru a citi mai multe despre acest lucru și a afla cum se utilizează API key, vezi pagina aceasta.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Iulia S.
Iulia S.
Sunt o susținătoare a procesului de auto-învățare. Social media mă ajută să descopăr lucruri noi în fiecare zi. Activitatea mea de zi cu zi implică o comunicare eficientă cu persoanele din jurul meu, dar și punerea în practică a unor idei inovative de marketing.