Web Analytics

iFlow – De ce nu au angajații tăi ore în pontaj?

Ți-ai creat un cont recent în aplicația iFlow, iar raportul pontaj sau tichete de masă este gol? Află de ce nu sunt completate și cum populezi aplicația cu date, astfel încât rapoartele tale să fie completate automat.

La baza tuturor calculelor din aplicație stă în primul rând programul de lucru, iar în cel de-al doilea rând prezența reală. În funcție de modul în care utilizezi aplicația te vei baza pe una dintre cele două opțiuni menționate sau pe ambele în același timp.

De ce nu este completat pontajul?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când raportul Pontaj este gol, este să verifici sursa de date a acestui raport. 

Click pe butonul “Setări pontaj” – verifică “Sursa de date”.

Aceasta trebuie să fie “Program de lucru” sau “Program de lucru + Ore suplimentare” pentru modulul pe baza programului de lucru sau “Prezență reală” pentru a avea pontajul completat pe baza prezențelor înregistrate de angajați. Poți alterna oricând între sursele de date, în funcție de informațiile pe care le dorești.

După ce ai verificat sursa de date, aceștia sunt pașii următori:

Pentru pontajul pe baza programului de lucru necompletat:

  • Click pe meniul principal “Program de lucru” – dacă acest panou este gol, precum cel din imaginea de mai jos, atunci acesta este motivul pentru care raportul este și el necompletat.

Tot ce trebuie să faci este să setezi programul de lucru pentru angajați. Găsești aici un tutorial video cu pașii pe care trebuie să îi urmezi. După ce ai setat programul, navighează înapoi în raport și vei observa că acesta este populat cu date, deja calculate automat, inclusiv cu evenimentele care sunt prezente.

Pentru pontajul pe baza prezenței reale necompletat:

  • Din meniul principal “Rapoarte” – “Prezență reală” – în primul rând, alege “Toate echipele” în filtrul pentru echipe, iar dacă raportul este gol, precum în imaginea de mai jos, atunci înseamnă că angajații tăi nu au înregistrat prezențe.

Tot ce trebuie să faci în acest caz, este să te asiguri că angajații tăi se pontează sau că sunt pontați de către un superior. Ulterior raportul se va popula cu date și pontajul de asemenea.

Alte rapoarte pentru care este nevoie să adaugi date pentru a fi completate

  • Tichete de masă – acest raport nu este completat dacă lipsește programul de lucru, deoarece aplicația în funcție de acesta determină câte zile a muncit angajatul.
  • Concediu plătit – trebuie să aloci zile de concediu angajaților dacă dorești ca acest raport sa fie completat găsești aici pașii.
  • Zile de concediu medical – trebuie să adaugi evenimente de tip “Concediu medical” pentru ca acest raport să fie completat.
  • Ore suplimentare și învoiri – trebuie să adaugi evenimentele “Orele suplimentare” și “Învoiri” ca acest raport să fie completat.
  • Angajați – dacă în acest raport apare doar numele, atunci vei fi nevoit să completezi datele personale ale angajaților în profilul acestora, fie manual fie prin import, găsești aici tutorial video cu pașii de urmat pentru import.
  • Angajați-contracte – dacă acest raport este gol vei fi nevoit să completezi datele de angajare și expirare a contractelor de muncă pentru angajați.
  • Câmpuri personalizate – pentru popularea acestui raport trebuie să creezi câmpuri personalizate pe care să le completezi ulterior.
  • Condica de prezență – pentru acest raport trebuie să existe setat programul de lucru.
  • Condica de prezență reală – pentru acest raport trebuie să ai prezențe înregistrate pentru angajați.
  • Fișiere – aici vei regăsi fișiere dacă le încarci în aplicație prin intermediul evenimentelor.

Nu este obligatoriu să completezi toate datele din aplicație. Completezi doar datele de care ai nevoie pentru a utiliza aplicația în modul potrivit pentru compania ta.

Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să ne contactezi prin intermediul chat-ului din aplicație sau la adresa [email protected]. Un membru al echipei iFlow te va asista în cel mai scurt timp posibil.

Articole Relevante

Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.