Web Analytics

Începând cu luna februarie 2022, toate tipurile de tichete acordate salariaților se emit doar pe card

Începând cu luna februarie 2022, toate tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și vouchere de vacanță acordate de angajatori salariaților, vor fi emise doar în format electronic. Totuși, cele emise până la 31 ianuarie 2022 rămân valabile până expiră. Aceste măsuri sunt stipulate într-o ordonanță oficializată la mijlocul lunii decembrie 2021.

Ordonanța de Urgență 130/2021 care a fost publicată în 18 decembrie 2021 în Monitorul Oficial prevede acordarea biletelor de valoare pe suport electronic, adică carduri speciale, și eliminarea celor în format tipărit. Astfel, toate aceste bilete de valoare, cum ar fi tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și vouchere de vacanță au mai putut să fie emise în format tipărit, doar până la 31 ianuarie 2022. Valabilitatea lor se extinde până la folosire sau expirare. După data de 1 februarie biletele de valoare se vor emite doar pe card, în format electronic.

*Angajații tăi primesc tichete de masă? Folosind aplicația de pontaj & HR iFlow, ai posibilitatea să adaugi valoarea acestora pe profilul fiecărui angajat, și vei avea un raport automat cu suma lunară conform zilelor muncite.

Odată cu oficializarea OUG 130/2021, mai există o altă modificare importantă apărută în legătură cu tichetele de valoare. Aceasta vizează acordarea tichetelor cadou, care pot fi oferite doar salariaților proprii, și nu altor persoane (salariaților partenerilor de afaceri), cum era posibil înainte de 18 decembrie 2021.

Această posibilitate este acum eliminată, iar tichete cadou nu mai pot fi acordate și  “altor categorii de beneficiari, pentru campaniile de marketing, studiul pieței, promovarea pe piețe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă și publicitate”. Firmele care nu se conformează sunt susceptibile la sancțiuni cu 14 puncte-amendă. Valoarea unui punct-amendă este echivalentul unui salariu minim brut pe țară în vigoare, deci amenda este de 35.700 de lei (2.550 lei x 14).

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Iulia S.
Iulia S.
Sunt o susținătoare a procesului de auto-învățare. Social media mă ajută să descopăr lucruri noi în fiecare zi. Activitatea mea de zi cu zi implică o comunicare eficientă cu persoanele din jurul meu, dar și punerea în practică a unor idei inovative de marketing.