Web Analytics

Cum aloci zile de concediu de odihnă pentru 2023 în iFlow?

Procedura obligatorie la sfârșit de an pentru toate companiile este alocarea zilelor de concediu de odihnă angajaților. Având în vedere că ne apropiem de finalul de an, o să explic în continuare cum se acordă zilele de concediu de odihnă pentru 2023 în aplicația iFlow. 

Prima modalitate este adăugarea automată

Din meniul principal, intră în “Setări” și dă click pe “Instrumente”.

Apasă pe butonul “Adaugă” din rubrica “Adaugă zile de concediu pentru 2023”.

Aplicația va genera lista angajaților și va aloca automat zilele de concediu în felul următor:

  • Se preia numărul zilelor de concediu care au fost alocate pentru fiecare angajat în parte în anul precedent. Astfel, angajații vor primi pentru 2023 exact același număr de zile pe care l-au avut în 2022
  • Pentru angajații care nu au un istoric al concediilor, se alocă numărul de zile Co predefinite inițial în setările companiei

În cazul în care, cineva trebuie să primească un număr diferit de zile de concediu decât cel stabilit de program, apasă pe căsuța de lângă numele angajatului și modifică numărul înscris.

Dacă toate datele sunt introduse corect, scrie cuvântul “confirm” și apasă butonul “Adaugă”.

A doua modalitate este fișierul de actualizare

Pentru a putea adăuga zilele de concediu cu această metodă, trebuie să completezi fișierul de actualizare din “Meniul principal” – “Organizație” – “Import angajați”.

Din bara de jos “Ajutor & Suport” apasă pe “Descărcați fișierul pentru actualizare”.

Pe dispozitivul tău se va descărca un document excel, deschide-l și completează coloana “Zile concediu odihnă 2023”.

După ce toate datele au fost introduse în  tabel, salvează documentul, revino în aplicație și dă click pe butonul “Încărcați un fișier”, selectează fișierul necesar și confirmă încărcarea acestuia. 

Bifează căsuțele “Omite” pentru categoriile de date care nu trebuie actualizate și mergi mai departe. 

Când toți pașii de adăugare au fost respectați, vei ajunge la pagina de confirmare a modificărilor. Aceasta înseamnă că importul datelor a fost finalizat cu succes.

Este important de menționat că metoda fișierului de actualizare poate fi utilizată doar dacă au fost introduse numărul de marcă sau CNP-ul angajaților. În caz contrar, programul nu va putea identifica angajații în momentul importului, respectiv, zilele de concediu de odihnă nu vor fi alocate. 

Vei putea verifica și modifica numărul de zile de concediu alocat în profilul fiecărui angajat – secțiunea “Zile de concediu plătite”.

Poți să aloci zilele de concediu pe anul 2023 chiar acum și oferă posibilitatea angajatilor de a-și lua zile de Co în avans. 

Citește și informațiile legislative referitoare la programarea concediului de odihnă pentru a ști cum să aloci corect zilele de concediu angajaților tăi.

Articole Relevante

Irina U.
Irina U.
Sunt o persoană optimistă, ambițioasă și cu planuri mari pe viitor. Datorită acestor calități, orice provocare pe care o întâlnesc devine o oportunitate de auto-dezvoltare, iar fiecare zi este o posibilitate de a învăța ceva nou.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.