Web Analytics

Revisal 2024 – Termene și infografic

ReviSal, prescurtarea pentru „registrul general de evidență a salariaților”, constituie un instrument esențial în monitorizarea și gestionarea contractelor individuale de muncă într-o organizație. Platforma reunește informații despre toate contractele în desfășurare, înregistrând încheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora. Pentru a asigura o administrare eficientă a resurselor umane, toți angajatorii au responsabilitatea de a completa corect și în mod periodic ReviSal. Astfel, ei contribuie la transparența și conformitatea în domeniul relațiilor de muncă.

În data de 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, a fost majorat la suma de 3.300 de lei lunar sau 2.079 de lei net.

Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 19,96 lei/oră.

De asemenea, începând cu luna noiembrie 2023, angajații din construcții, agricultură și industria alimentară au beneficiat de o majorare a salariului minim la 4.582 și respectiv 3.436 lei lunar.

Prin derogare de la prevederile art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru sectorul construcţii salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte în bani, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, la suma de 4.582 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând în medie 27,714 lei/oră.

Prin derogare de la prevederile art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru sectorul agricol şi industria alimentară, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 3.436 lei lunar, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând în medie 20,782 lei/oră.

Prin urmare, având în vedere condiția de transmitere în ReviSal în decursul a 20 de zile lucrătoare pentru modificările salariale, angajatorii au următoarele termene limită pentru a înregistra toți angajații care au beneficiat de majorări în urma modificărilor legislative:

  • 27 octombrie 2023 pentru modificarea salariului minim brut garantat în plată.
  • 28 noiembrie 2023 pentru modificarea salariului angajaților din domeniul construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare.

Alte termene importante de înregistrare în ReviSal actuale pentru 2024 sunt:

Cum eliberezi rapid o adeverința de vechime

Dacă vrei să obții rapid și ușor adeverințe de vechime, iRevisal este soluția perfectă pentru tine. Această aplicație se integrează direct cu softul ReviSal, oferindu-ți acces instant la întregul istoric de muncă al angajaților tăi. Astfel, ai garanția că adeverințele de vechime emise sunt mereu actualizate, și poți gestiona eficient mai multe firme simultan dintr-un singur sistem. Dacă te interesează această soluție, poți afla mai multe detalii și poți testa gratuit aplicația făcând clikc aici.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Irina U.
Irina U.
Sunt o persoană optimistă, ambițioasă și cu planuri mari pe viitor. Datorită acestor calități, orice provocare pe care o întâlnesc devine o oportunitate de auto-dezvoltare, iar fiecare zi este o posibilitate de a învăța ceva nou.