Web Analytics

Majorarea și impozitarea tichetelor de masă în 2024

Prin intermediul Legii taxelor 296/2023, din 1 ianuarie 2024, tichetele de masa vor crește, dar în același timp vor fi și impozitate.

Conform noului Proiect de Lege aprobat recent de Guvern, valoarea tichetelor de masă va crește de la 35 de lei la 40 de lei. Cu toate acestea, față de impozitul de 10% pentru CAS, se va introduce o impozitare suplimentară de 10%, contribuția la CASS.

O altă regulă introdusă limitează cheltuielile legate de drepturile de hrană, indemnizația de masă sau norma de hrană. Acestea nu pot depăși, anual, contravaloarea a două salarii minime brute pe țară per persoană, actualizate anual începând cu 2025.

Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut din care se deduce contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată și reținută la sursa potrivit prevederilor Titlului V- Contribuții sociale obligatorii. Impozitul pe venit se reține la sursă, de către plătitorii de venituri prevăzuți la alin. (2), la momentul plății venitului.

Un angajat primește în medie aproximativ 20 de vouchere lunar. De asemenea, angajatorii nu sunt obligați să ofere suma sugerată de Guvern de 40 de lei pentru tichetele de masă, ceea ce poate afecta negativ persoanele care primesc vouchere cu o valoare mai scăzută.

Într-o lume în care digitalizarea devine din ce în ce mai importantă, iFlow vine în ajutorul angajatorilor pentru a gestiona eficient procesele care ne consumă timp și energie. Prin intermediul acestei aplicații, calculele pentru tichetele de masă devin automate – doar introduci programul de lucru și zilele de concediu ale angajaților, iar iFlow se ocupă de restul.

Unul dintre beneficii este că iFlow oferă o evidență clară și actualizată în timp real a angajaților care urmează să primească tichete de masă. Și nu trebuie să-ți faci griji cu privire la rapoarte – datele pot fi copiate sau descărcate ușor din aplicație și trimise furnizorului de tichete de masă pentru comanda acestora.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Echipa editorială iFlow
Echipa editorială iFlow
Echipa noastră îți aduce informații de ultimă oră despre tendințele și inovațiile în domeniul resurselor umane, ajutându-te să fii mereu la pas cu evoluțiile din industrie.