Web Analytics

Planificarea programului de lucru cu iFlow

Planificarea programului de lucru pentru angajații tăi este un coșmar? Durează mult și îl realizezi în diferite fișiere? Cu iFlow este foarte simplu, durează puțin și ai toate datele într-un singur loc. Citește în rândurile de mai jos cum poți planifica programul angajaților tăi pentru tot anul, în câteva minute.

Ești informat în fiecare moment

În panoul “Program de lucru”, în dreptul fiecărui angajat vizualizezi numărul de ore lucrătoare planificate. Cu iFlow rămâi mereu conform legii, aplicația te atenționează când angajatul depășește numărul legal de ore lucrătoare și îți oferă posibilitatea de a face modificările necesare. Căsuța în care acestea sunt afișate va avea culoarea roșie când angajatul depășește numărul maxim de ore lucrătoare pentru luna în curs și va avea culoarea verde când angajatul are sub numărul de ore lucrătoare.

Pentru o planificare eficientă, concediile și evenimentele sunt și ele afișate în programul de lucru. Aplicația scade automat numărul de ore lucrătoare disponibil atunci când un angajat are concediu.

În partea de jos a tabelului este afișată luna curentă, cu numărul de zile lucrătoare disponibile și respectiv, numărul total de ore lucrătoare disponibile. Mai mult de atât, în momentul în care faci o selecție, aplicația va calcula numărul de zile/ore lucrătoare care aparțin acelei selecții.

Planificarea programului fără bătăi de cap

Dacă foloseai Excelul pentru a planifica programul de lucru, cu iFlow acest lucru este mult mai ușor. Pe lângă posibilitatea de a face selecții multiple și de a copia programul de lucru de la un angajat la altul, sau de la o lună la cealaltă, creezi schimburi predefinite pe care le aloci angajaților cu un simplu click. Citește în rândurile de mai jos cum faci toate aceste lucruri.

Cum creez schimburi predefinite?

  • Din meniul principal “Setări
  • Click pe “Schimburi predefinite
  • Odată ajuns pe această pagină, click pe butonul “Adaugă
  • Completează numele schimbului predefinit și alege simbolul
  • Completează intervalul de timp al programului de lucru și al pauzei/pauzelor (poți adăuga mai multe pauze)
  • Selectează culoarea
  • Pentru a finaliza, click pe butonul “Salvează”.

Poți crea un număr nelimitat de schimburi de lucru, cu orice intervale de timp.
Atenție! intervalele de timp nu trebuie să fie identice, nu pot exista două schimburi predefinite cu exact aceeași oră de început și de sfârșit.

Exemplu:
Dacă în compania ta se lucrează pe trei schimburi, creează-le astfel:

  • Schimbul 1 – denumire “Schimbul 1”, simbol “S1” interval de timp “06:00-14:00”.
  • Schimbul 2 – denumire “Schimbul 2”, simbol “S2” și interval de timp “14:00-22:00”
  • Schimbul 3 – denumire “Schimbul 3”, simbol “S3” și interval de timp “22:00-06:00”

Cum aloc schimburile predefinite angajaților?

Odată create schimburile, este foarte simplu să faci planificarea programului pentru fiecare angajat. Aplicația îți permite să faci selecții multiple precum:

  • Pe zi/zile
  • Pe săptămână/săptămâni
  • Pe un singur angajat
  • Pe mai mulți angajați/toți angajații

Selecția poate fi realizată fie cu mouse-ul, fie din tastatură. După ce ai făcut selecția, click dreapta și alege schimbul predefinit pe care dorești să îl setezi. Dacă mai mulți angajați au exact același program de lucru, nu este nevoie să îl setezi pentru fiecare individual, setează-l pentru unul din ei, apoi copiază-l și lipește-l și pentru ceilalți.

Dacă dorești să ștergi un program de lucru, trebuie doar să îl selectezi și să apeși butonul “Delete” din tastatură, sau click dreapta și “Șterge”.

Exemplu:
Angajații tăi lucrează pe 3 schimburi astfel: săptămâna 1 – schimbul 1, săptămâna 2 – schimbul 2, săptămâna 3 – schimbul 3, și tot așa. Selectezi săptămâna 1, apoi click dreapta și alegi schimbul 1, apoi copiezi acea săptămâna și o aloci tuturor angajaților care lucrează acest schimb în acea săptămână. La fel se procedează și cu celelalte tipuri de schimburi.

Dacă dorești mai multe informații despre cum creezi schimburi predefinite și despre cum se fac selecțiile multiple, accesează ghidul de utilizare iFlow. Realizează și tu planificare programului de lucru al angajaților tăi în iFlow chiar acum și convinge-te cât de simplu poate fi.

Articole Relevante

Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.