Web Analytics

Pontajul angajaților din domeniul construcțiilor

Toată lumea știe cât de dificilă și complexă este evidența angajaților în domeniul construcțiilor. Deși părea imposibilă o automatizare în acest domeniu de activitate, am hotărât să dezvoltăm aplicația de pontaj & HR, iFlow astfel încât să devină o soluție completă pentru toate companiile de construcții, din România și internaționale. 

Ce funcționalități specifice oferă iFlow pentru companiile din domeniul construcțiilor? Cum pontezi angajații pe șantier sau cum poate șeful de șantier să ponteze angajații sunt doar două dintre cele mai frecvente întrebări, citește răspunsul la aceste întrebări în rândurile de mai jos. 

Cum se pontează angajații de pe șantier?

În primul rând, este necesar să-ți creezi un cont gratuit în aplicație. Apoi, adaugă-ți angajații în iFlow, indiferent dacă sunt cu contract pe perioadă nedeterminată, determinată sau zilieri. Oferă-le acces angajaților prin crearea unui cont de membru de echipă pentru fiecare. Aceștia se pot ponta singuri de pe orice dispozitiv cu acces la internet. Nu-ți face griji, iFlow preia automat locația de la care s-a efectuat pontajul.

Angajații se pot ponta în mai multe locații în aceeași zi, dacă este nevoie. Pontajul de la finalul lunii va fi completat cu totalul orelor lucrate la fiecare locație, iar condica de prezență completată în timp real pe fiecare locație. Accesezi condica de prezență completată automat în format electronic de oriunde te-ai afla, sau o poți chiar tipări, dacă ai nevoie de formatul fizic al acesteia. 

Cum pontează șeful de șantier angajații?

Pentru ca șeful de șantier să poată ponta angajații este nevoie ca administratorul contului iFlow să îl desemneze ca lider de echipă pentru toți angajații sau pentru o anumită echipă. Apoi, este necesar să îi oferi dreptul de a edita prezența reală. După ce configurezi aceste setări, șeful de șantier poate începe să ponteze angajații. 

Citește aici despre cum poți numi un lider de echipă și aici despre cum pontează șeful de șantier angajații. 

Foarte important de precizat este faptul că poți verifica locația GPS de unde șeful de șantier a făcut pontarea angajaților. Acesta, selectează o locație predefinită în iFlow pentru a ponta angajații, dar iFlow preia locația GPS a șefului de șantier în momentul în care adaugă prezența angajaților. În felul acesta, te asiguri că șeful de șantier a fost chiar la locația selectată în momentul în care s-a făcut pontarea. 

Cum pontez un angajat dacă este absent nemotivat?

În domeniul construcțiilor se întâmplă adesea ca angajații să absenteze neanunțat și nemotivat, ce poți face în cazul acesta? Este foarte simplu, creezi un eveniment numit “Absență nemotivată”(sau orice altă denumire dorești) pe care îl setezi să fie afișat în pontaj și în condică. 

De câte ori un angajat absentează, șeful de șantier va adăuga evenimentul “Absență nemotivată” pentru acel angajat. Găsești aici pașii pentru a crea un eveniment.

Cum adaugi un eveniment pentru unul sau mai mulți angajați în același timp?

Poți adăuga evenimente rapid pentru un angajat sau pentru mai mulți angajați în același timp. Șeful de șantier poate adăuga și el evenimente pentru un angajat sau mai mulți în același timp, cu condiția ca aceștia să se afle în echipa pentru care este desemnat lider.

Din panoul General, bifezi angajatul/angajații cărora le va fi adaugat un eveniment, apoi click pe butonul “Adaugă evenimente”, și de acolo selectezi evenimentul dorit.

Trebuie doar să ți cont de următoarele lucruri:

  • Evenimentele “Concediu plătit” și “Concediu medical” pot fi adăugate doar individual
  • Iar evenimentul pe care îl adaugi pentru mai mulți angajați în același timp, va fi exact la fel pentru toți acești angajați.

Exemplu: Angajatul “X” și angajatul “Y” absentează nemotivat, tot ce trebuie să faci este să îi bifezi pe amândoi din panoul General, apoi click pe butonul “Adaugă evenimente” – selectezi evenimentul “Absență nemotivată”, apoi completezi datele necesare, și la final click pe “Adaugă”. Apoi, poți observa că acel eveniment este identic pentru angajații “X” și ”Y”.

Rapoarte care ajută la pontajul din domeniul construcțiilor

  1. Condica de prezență

Ideală pentru domeniul construcțiilor, aceasta este completată automat cu datele necesare și poate fi filtrată individual, pe fiecare locație. Dacă un angajat lucrează în două sau mai multe locații într-o singură zi, acest lucru va fi evidențiat corect și în condica de prezență iFlow. Controlul ITM nu te va mai prinde niciodată nepregătit, condica de prezență este oricând la îndemână, accesibilă de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet sau tipărită în format fizic, de oriunde te-ai afla. 

  1. Foaia de pontaj 

Pontajul iFlow se competează și se calculează automat, chiar și orele de noapte sau din zilele de sărbătoare legală. Dacă dorești, orele suplimentare vor fi calculate automat conform legislației în vigoare. Foaia de pontaj poate fi filtrată pe echipe sau pe locații, astfel încât să-ți simplifice procesul de calcul salarial. De asemenea, poate fi descărcat în format Excel și adăugat în soft-ul de salarii utilizat. 

  1. Raportul de prezență reală

Acest raport îți oferă informații detaliate despre fiecare intrare și ieșire a angajaților tăi, despre locul din care s-au pontat, data și ora. Prezența pe șantier a șefilor de șantier poate fi verificată tot în acest raport. 

  1. Raportul concedii plătite

În acest raport poți vizualiza starea zilelor de concediu pentru toți angajații, câte au fost alocate, câte au fost consumate și câte au rămas. Raportul poate fi filtrat pentru fiecare an, astfel încât să verifici rapid dacă sunt zile de concediu de odihnă rămase neefectuate din anul precedent. 

Creează-ți un cont gratuit timp de 30 de zile și începe un nou mod de administrare a timpului lucrat de către angajații tăi, economisește cu peste 60% timpul alocat acestor sarcini. 

Articole Relevante

Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.