Totul despre contractul part-time în 2019

Lucrurile par simple în momentul în care ne gândim la un contract part-time. Știm că un angajat care lucrează part-time (cu fracțiune de normă), muncește mai puține ore decât un angajat cu normă întreagă, însă prevederile din Codul Muncii sunt mult mai complexe și au în vedere o serie de factori foarte importanți.

Dacă ești angajat printr-un contract individual de muncă cu timp parțial, în rândurile de mai jos îți prezint pe larg cadrul legislativ, condiții de lucru și drepturile pe care le ai în urma unui contract de acest gen.

Ce este contractul individual de muncă cu timp parțial?

Potrivit legislației în vigoare, contractul de muncă cu fracțiune de normă se va încheia în formă scrisă, pe o perioadă determinată sau nedeterminată între angajator și salariat.

Diferența majoră între un angajat part-time și unul cu normă întreagă este dată de numărul de ore lucrate. Aceștia pot presta aceeași activitate sau activități similare. Astfel, un angajat part-time va lucra sub numărul de 40 de ore pe săptămână, acest nivel fiind cel pentru angajații cu normă întreagă.

Repartizarea orelor de muncă a unui angajat cu contract part-time poate fi negociată sau discutată direct cu angajatorul. Este obligatoriu ca repartizarea să fie scrisă în contractul individual de muncă. Singura condiție pe care o presupune Codul Muncii, este ca norma unui angajat cu normă fracționată să fie sub cele 40 de ore, pe săptămână.