Află cum adaugi concediile medicale și zilele de concediu de odihnă din anul anterior în aplicație

Acasă

iFlow 2.8 – Află care sunt noile funcționalități...

Echipa noastră harnică a lucrat intens la dezvoltarea unor noi funcționalități în aplicație care să simplifice și mai mult modul de lucru în compania...

iFlow 2.7 – Descoperă pontajul real cu ora...

Cea mai așteptată funcționalitate din aplicația de pontaj iFlow a început să prindă contur. În iFlow 2.7 îți punem la dispoziție opțiunea de check-in...

iFlow 2.6 – Află ce este nou în...

Echipa iFlow muncește la dezvoltarea aplicației cu viteza luminii, așadar, îți oferim al doilea update din luna iulie. Obiectivul tău este și obiectivul nostru,...

Digitalizarea pontajului din compania ta are foarte multe avantaje, printre care și faptul că nu mai trebuie să ții manual evidența zilelor de concediu. Săptămâna trecută am citit pe un forum o discuție despre diferite metode de organizare a zilelor de concediu de odihnă rămase sau a zilelor de concediu medical efectuate. Am văzut zeci de tabele cu zeci de câmpuri de completat, de parcă acestă muncă nu ar fi de ajuns, tabelul trebuie verificat și actualizat zilnic. O muncă titanică! iFlow face toate aceste calcule automat și le păstrează organizat. Acum trebuie să-ți explic exact cum funcționează pentru a te bucura de aceste opțiuni.

Cum adaugi zilele de concediu de odihnă neefectuate din anul 2018

Este important să știi zilele de concediu rămase din anul anterior pentru fiecare angajat, deoarece conform legii ai la dispoziție 18 luni după încheierea anului, pentru a le aloca angajaților. iFlow îți pune la dispoziție o variantă eficientă de a ține o evidență clară a acestora. Dacă ai deja cont în aplicație, urmează pașii de mai jos:

  • Accesează profilul angajatului căruia dorești să adaugi zile de concediu din anul anterior.
  • Din meniul Zile de concediu plătite selectează butonul Adaugă.
  • Din câmpul Tipul concediului plătit, alege Concediu de odihnă, apoi în câmpul Nota completează observații suplimentare, dacă este nevoie.
  • Adaugă Numărul de zile rămase din anul anterior (de ex.: 6) apoi selectează anul dorit. (ex.: 2018).

Asta e tot, angajatul va avea zilele de concediu pe anul 2018 înregistrate în profilul de utilizator. Atunci când un angajat solicită concediu de odihnă, în aplicație îți vor apărea zilele de concediu rămase din anul anterior, prioritar.

Cum adaugi concediile medicale în aplicația iFlow

În urma feedback-ului primit, am observat că s-a creat o confuzie referitor la cum adaugi zilele de concediu medical în aplicație. Este important de menționat că spre deosebire de concediul de odihnă, concediul medical nu necesită alocarea unui număr prestabilit de zile. Acestea se adaugă sub formă de evenimente pe măsura ce angajații le solicită. Mai jos am explicat pas cu pas cum adaugi corect concediile medicale în aplicație:

  • În panoul General, găsești butonul Adaugă Evenimente, de aici introduci și zilele de concediu medical
  • Accesează secțiunea Alte Concedii
  • Alege felul concediului medical (ex: boală obișnuită, accident de muncă, etc)
  • Introdu intervalul de timp și motivul cererii(dacă există)

Pontajul se va completa automat cu indicativul tipului de concediu selectat. 

Zilele libere pentru evenimente deosebite în familie

Salariații au dreptul la zile libere plătite, în afara concediului de odihnă, conform Codului Muncii. Aceste zile libere sunt oferite în cazul unor evenimente familiale deosebite, cum ar fi: căsătoria unui copil, la nașterea unui copil, căsătoria salariatului, etc.

Pentru a aloca aceste zile, accesează profilul angajatului dorit, apoi din secțiunea Zile de concediu plătite apasă butonul Adaugă. Selectează tipul de concediu (ex:Căsătoria angajatului) căruia vrei să distribui zile libere, introdu numărul de zile și anul.

Pentru a oferi aceste zile libere, accesează Panoul General apoi selectează Concediu plătit. Alege tipul de concediu(ex: Căsătoria angajatului) și intervalul de timp, Adaugă. Acesta va fi reprezentat în foaia de pontaj cu indicativul Cs. Fiecărui tip de concediu îi este repartizat un indicativ cu care va fi reprezentat în foaia colectivă de prezență.

Ai idei noi?

Dacă ai și alte nelămuriri referitoare la aplicație sau pur și simplu vrei un articol detaliat despre o anumită opțiune din iFlow, lasă un comentariu mai jos. Vom scrie articole detaliate despre toate opțiunile disponibile în aplicație, comentariul tău ne va ajuta să stabilim ordinea în care le vom publica.

 

Elisa S.
Elisa S.
După sute de convorbiri telefonice și zeci de întâlniri de tip brainstorming cu administratorii companiilor românești, pot spune că am experiența necesară pentru a te ajuta să eficientizezi procesele de muncă din compania ta. Spune-mi despre problemele întâlnite în administrarea personalului tău și împreună vom găsi o soluție ideală pentru tine și afacerea ta.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rog introduceți comentariul dvs.!
Vă rog introduceți numele dvs. aici