Angajații din generația Y (Milenialii) – Caracteristicile acestora care dau bătăi de cap angajatorilor

Generația digitală sau generația Y (Milenialii 1981-1995) va reprezenta până în 2025 principala resursă umană pentru locurile de muncă din România. Această generație va crea o revoluție în piața muncii care va schimba complet modul de abordare al angajatorilor și condițiile de muncă din cadrul companiilor. Citește rândurile de mai jos pentru a afla principalele caracteristici ale acestei generații și cum vei putea să le faci față în calitate de angajator.

Trăsăturile Generației Y

Milenialii sunt copiii generației baby boomers II (1955-1965) și ai generației X (1966-1976) și au fost crescuți cu ideea că sunt foarte speciali, deștepți și că pot face orice. Părinții generației Y au investit timp și resurse în aceștia, ore suplimentare de la vârste fragede, i-au implicat în diferite activități și proiecte. Copiii acestei generații au primit mult mai multă atenție din partea părinților decât copiii generaților trecute și aprecieri, exagerate uneori. Toate aceste lucruri au dus la un profil general pentru tinerii din ziua de azi.

Noua generație de salariați au o vedere de ansamblu foarte diferită atunci când își caută un loc de muncă. Își doresc de la început un loc de muncă care să le ofere cât mai multe beneficii. Ca o caracteristică generală, milenialii nu rămân foarte mult pe o poziție entry-level. Așteaptă să primească avansarea foarte repede și consideră că o merită chiar și atunci când nu este cazul.

Tinerii din ziua de azi transformă locul de muncă într-o prelungire a vieții lor, aceștia nu vor rămâne la un loc de muncă stresant. Pentru ei este important să aibă o relație bună cu colegii și cu șefii lor. Condițiile de muncă trebuie să fie excelente, de asemenea, salariul motivant are un rol foarte important. Generația Y este prima generație care nu trăiește pentru a munci ci muncește pentru a trăi. Vor un salariu mare și un program de lucru cât mai lejer și flexibil. Milenialii sunt foarte implicați la muncă dar nu vor să renunțe la nici o activitate preferată din cauza unui program de lucru prelungit.

Modul de lucru al milenialilor

Angajatii generatiei Y iFlow