Web Analytics

Angajații din generația Y (Milenialii) – Caracteristicile acestora care dau bătăi de cap angajatorilor

Generația digitală sau generația Y (Milenialii 1981-1995) va reprezenta până în 2025 principala resursă umană pentru locurile de muncă din România. Această generație va crea o revoluție în piața muncii care va schimba complet modul de abordare al angajatorilor și condițiile de muncă din cadrul companiilor. Citește rândurile de mai jos pentru a afla principalele caracteristici ale acestei generații și cum vei putea să le faci față în calitate de angajator.

Trăsăturile Generației Y

Milenialii sunt copiii generației baby boomers II (1955-1965) și ai generației X (1966-1976) și au fost crescuți cu ideea că sunt foarte speciali, deștepți și că pot face orice. Părinții generației Y au investit timp și resurse în aceștia, ore suplimentare de la vârste fragede, i-au implicat în diferite activități și proiecte. Copiii acestei generații au primit mult mai multă atenție din partea părinților decât copiii generaților trecute și aprecieri, exagerate uneori. Toate aceste lucruri au dus la un profil general pentru tinerii din ziua de azi.

Noua generație de salariați au o vedere de ansamblu foarte diferită atunci când își caută un loc de muncă. Își doresc de la început un loc de muncă care să le ofere cât mai multe beneficii. Ca o caracteristică generală, milenialii nu rămân foarte mult pe o poziție entry-level. Așteaptă să primească avansarea foarte repede și consideră că o merită chiar și atunci când nu este cazul.

Tinerii din ziua de azi transformă locul de muncă într-o prelungire a vieții lor, aceștia nu vor rămâne la un loc de muncă stresant. Pentru ei este important să aibă o relație bună cu colegii și cu șefii lor. Condițiile de muncă trebuie să fie excelente, de asemenea, salariul motivant are un rol foarte important. Generația Y este prima generație care nu trăiește pentru a munci ci muncește pentru a trăi. Vor un salariu mare și un program de lucru cât mai lejer și flexibil. Milenialii sunt foarte implicați la muncă dar nu vor să renunțe la nici o activitate preferată din cauza unui program de lucru prelungit.

Modul de lucru al milenialilor

Angajatii generatiei Y iFlow

Această generație lucrează foarte bine în echipă spre deosebire de generația X care este alcătuită din angajați autonomi. Milenialii au nevoie în permanență de supervizare din partea unui lider. Recunoașterea meritelor este foarte importantă, se simt bine când munca le este recunoscută și își doresc să fie apreciați chiar și numai pentru implicarea în proiecte.

Aceștia sunt mai avansați și din punct de vedere tehnologic, au fost crescuți de mici cu toate noutățile tehnologice de pe piață. Accesul ușor la tehnologie îi face să adopte noutățile digitale mult mai ușor.

Generația Y își dorește o avansare rapidă, de aceea, încearcă să acumuleze cât mai multe competențe pentru a trece rapid de poziția entry-level.

Există două categorii de mileniali:

  1. Cei care nu sunt la primul loc de muncă și rămân în companie pe postul ocupat în medie, patru ani de zile.
  2. Cei care sunt la primul loc de muncă și care nu rămân prea mult în companie pe același post. Dacă nu apare ocazia rapidă de avansare, vor căuta în altă parte și își vor schimba destul de repede locul de muncă, fiind interesați de beneficiile și ocaziile de avansare, dintr-o altă companie.

Acest lucru este în dezavantajul agenților economici, care se confruntă cu cea mai mare fluctuație de personal de până acum. Din acest motiv crește instabilitatea din companie și costurile cu recrutarea de personal nou. Pe de altă parte, poate fi și un lucru pozitiv în fluctuația de personal, noii angajați pot avea informații utile de la concurență și pot veni cu idei noi, bune de implementat la noul loc de muncă.

Concluzie

Poate fi dificil să ai angajați din generația Y dar ei sunt viitorul. Folosește caracteristicile milenialilor în avantajul tău și al companiei, vei avea foarte multe de câștigat. Oferă angajaților tăi ce au nevoie, când au nevoie, iar ei îți vor oferi loialitate și dedicare la locul de muncă. Profită de inovația generației de tineri și folosește ideile acestora în beneficiul afacerii tale.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Echipa editorială iFlow
Echipa editorială iFlow
Echipa noastră îți aduce informații de ultimă oră despre tendințele și inovațiile în domeniul resurselor umane, ajutându-te să fii mereu la pas cu evoluțiile din industrie.