Web Analytics

iFlow 2.3 – Aplicația de pontaj care nu îți dă voie să greșești!

Aplicația de pontaj online iFlow îți oferă calcule automatizate care te țin departe de erorile umane. Chiar și așa, pentru a beneficia de aceste calcule, este necesar să introduci anumite date manual, care mai apoi se calculează automat. De aceea, există un risc mic de a introduce anumite date greșit. Așadar, în acest update, am introdus anumite limitări pentru a scădea riscul de greșeli umane cu 99%. Află toate noutățile aduse în aplicație din rândurile de mai jos.

Data de început și de sfârșit a contractului individual de muncă

Pentru a avea toate informațiile importante despre angajați la îndemână, ne-am gândit că este necesar să poți vizualiza data de început și de sfârșit a CIM pentru fiecare angajat Asta nu e tot, în urma update-ului aceste date vor fi foarte importante, deoarece aplicația va ține cont de ele în toate situațiile necesare.

Data de început a contractului individual de muncă

iFlow 2.3 ține cont de data de angajare a salariatului și nu-l va reprezenta în foaia de pontaj înainte de această dată. Nu vei putea adăuga program de lucru și evenimente înainte de data de început a contractului de muncă. De asemenea, dacă ai selectat programul de lucru predefinit, salariatul va beneficia de acesta doar de la data angajării. Această modificare a fost făcută pentru a te ajuta să eviți erorile greu de sesizat.

Data de sfârșit a contractului de muncă

Data de expirare sau încetare a contractului individual de muncă este și ea importantă. Completează corect aceste date atunci când înregistrezi un nou angajat în aplicație! În iFlow 2.3, angajatul nu va mai apărea în pontaj după data de încetare/expirare a contractului de muncă. De la această dată nu vei mai putea adăuga evenimente și nici program de muncă, pentru acest angajat. Poți să vezi ușor acest lucru, în programul de lucru. În locul zilelor săptămânii, acest angajat va avea “X X X” și nu vei putea pune program de lucru.

Cum modifici data de expirare a contractului individual de muncă?

Aplicația păstrează toată evidența angajatului până în acest moment. Dacă dorești prelungirea contractului de muncă, urmează pașii de mai jos:

  • Click pe Panoul “Angajați
  • Click pe butonul “Editează” din dreptul angajatului dorit
  • Selectează noua data de expirare a contractului de muncă
  • Click pe “Actualizează Profil

Poți să vezi data de început și de sfârșit a CIM în trei zone ale aplicației: pe profilul fiecărui angajat, în raportul “Angajați” sau în foaia de pontaj, dacă ai ales acest lucru.

Raportul de Angajati iFlow

Mesaje de atenționare pentru a evita greșelile

Pentru că ne dorim ca aplicația iFlow să fie în continuare flexibilă dar să nu permită erori, am introdus mesaje de atenționare pentru cazurile frecvente de greșeli. Mulți utilizatori ne-au contactat pentru că nu înțelegeau de ce foaia de pontaj nu se mai calcula automat. Citește mai jos răspunsul la această întrebare:

Lipsa programului de lucru

Așa cum am prezentat în majoritatea articolelor, baza pentru calculul automat din foaia de pontaj iFlow este Programul de Lucru, din aplicație. Dacă acesta nu a fost creat, în foaia de pontaj nu vei avea nici numărul total al orelor lucrate și nici evenimentele adăugate.

Cu iFlow 2.3 nu vei mai putea face această greșeală. Dacă introduci un eveniment pentru un angajat fără program de lucru, vei primi un mesaj de atenționare care îți va spune că angajatul nu are program de lucru pentru acea perioadă.

Lipsa program de lucru iFlow

Mesajul este doar de atenționare, dacă totuși dorești să adaugi evenimente și fără program de lucru, acest lucru este posibil. Mare atenție! Aceste evenimente nu vor apărea în foaia de pontaj până nu creezi un program de lucru pentru acea perioadă de timp. După ce setezi un program de lucru pentru perioada în care ai adăugat evenimente, acestea vor fi reprezentate și calculate automat, în foaia de pontaj.

Sfat: Creează-ți programul de lucru pentru tot anul, îl poți edita/modifica oricând, în felul acesta vei avea o evidență mult mai clară a evenimentelor.

În Panoul “Activitate” vezi ușor evenimentele care sunt în afara valabilității contractului de muncă. Acestea sunt evidențiate și conțin textul “Eveniment invalid”.

Suprapunerea unor evenimente

În urma unei ședințe de tip brainstorming, am ajuns la concluzia că este imposibil ca un angajat să aibă 2 concedii în același timp. Nici următoarele situații nu ar fi posibile: două învoiri, sau ore suplimentare și învoire pe exact același interval de timp. Ești și tu de acord, nu? Așadar, dublarea evenimentelor nu va mai fi posibilă, pentru a exclude acest tip de erori. De câte ori se va încerca dublarea unor evenimente, o să primești un mesaj de atenționare despre existența primului eveniment introdus și perioada de timp pe care se întinde.

Suprapunere evenimente iFlow

Sfat: Dacă dorești să adaugi ore suplimentare în timpul unui concediu de odihnă, doar pentru a anula orele de învoire, poți face acest lucru. Vei primi mesajul de atenționare dar poți apăsa în continuare butonul Adaugă. Aceste ore nu vor apărea în pontaj ci pe profilul angajatului ales, în felul aceste orele suplimentare efectuate vor putea stinge eventualele învoiri luate până în acel moment.  

Ore suplimentare în timpul programului de lucru

În timpul programului normal de lucru nu ar trebui să se adauge ore suplimentare, de aceea, aplicația nu va mai permite acest lucru.

Cât de corect se calculează pontajul în iFlow?

Înainte de a pune un update al aplicației live, o trecem prin mai multe serii de teste. Suntem extrem de atenți la corectitudinea datelor calculate în foaia de pontaj. iFlow 2.3 vă oferă o foaie de pontaj curată și corect calculată. Cu ajutorul mesajelor de atenționare am redus și mai mult riscul unor greșeli umane. Garantăm faptul că vă puteți baza pe calculele automate din iFlow 2.3, deoarece și noi ne bazăm în cadrul companiei noastre, pe aceleași calcule.

Pontaj iFlow

În ajutorul noilor utilizatori

Considerăm că aplicația iFlow este destul de ușor de folosit dar este posibil ca utilizatorii noi să simtă nevoia de puțin ajutor la început. De aceea, ne-am pus în locul unui utilizator nou și am adăugat texte explicative în toate secțiunile importante ale aplicației. Dacă nu este suficient, ne găsești oricând pe e-mailul [email protected]. Echipa noastră de suport clienți îți va răspunde cu mare drag.

Cum verifici dacă datele introduse în aplicație sunt corecte?

Dacă vrei să verifici corectitudinea datelor din contul tău iFlow, până în acest moment, urmează pașii de mai jos:

Accesează panoul „Activitate” și verifică toate paginile de evenimente folosind „<” „>” aflate în subsolul paginii. Dacă vei avea probleme cu anumite evenimente adăugate, acestea vor fi evidențiate și le vei putea rezolva.

O altă metodă de a verifica aceste lucruri: accesează panoul „Program de lucru”, apasă butonul Editează, apoi butonul Salvează, fără să faci vreo modificare. Dacă vei avea anumite nereguli în evenimentele adăugate, o să primești un mesaj de atenționare cu trimitere spre soluționarea problemelor.

Transparență privind micile bug-uri din aplicație

Pentru că echipa iFlow este formată din oameni, am găsit și câteva lucruri care au necesitat atenția noastră.

Editarea unui eveniment adăugat

Am primit feedback util despre editarea unui eveniment adăugat, această opțiune nu funcționa. Ne-am apucat rapid de treabă și am rezolvat situația. În iFlow 2.3, atât administratorul, cât și liderul de echipă, pot edita orice eveniment.

Funcție de căutare la adăugarea unui eveniment pe dispozitivele mobile

Știm că mulți utilizatori folosesc aplicația de pe telefoanele mobile pentru a-și adăuga un eveniment. Liderii de echipă adaugă evenimente angajaților direct de pe tabletă sau de pe telefonul mobil. În iFlow 2.3 am adăugat opțiunea de căutare la adăugarea unui eveniment nou. Poți scrie primele litere din numele angajatului căruia dorești să-i adaugi un eveniment și apoi îl selectezi rapid.

Buton de cautare iFlow

Liderii de echipă evidențiați în panoul “Angajați

Pentru o mai bună vizualizare a echipelor și angajaților din contul tău iFlow, de acum, liderii de echipă sunt mai bine evidențiați în panoul “Angajați”.

Site-ul iFlow.ro într-o continuă îmbunătățire

Oferim aceeași dedicare și energie site-ului iFlow.ro, la fel ca și aplicației de pontaj. Am modificat pagina de start și am evidențiat butoanele de Intră în cont și Cont nou. La sfârșitul paginii o să găsești lista cu publicațiile care au scris despre noi și o nouă secțiune cu cele mai utile informații despre aplicație.

Suntem mândri să vă prezentăm și noua pagina de Testimoniale și vă mulțumim tuturor care ați ales să faceți parte din povestea noastră. Datorită vouă muncim cu pasiune și ne dorim să dezvoltăm o aplicație cât mai apropiată de nevoile voastre.

Ce planuri avem pentru următorul update?

În următorul update vă veți putea bucura de și mai multe beneficii. O să activăm notificările prin e-mail, dacă vei dori să fii informat atunci când un angajat își adaugă un eveniment nou, va trebui doar să bifezi Alerte prin e-mail.

O să adăugăm opțiunea de program de lucru predefinit pentru totdeauna. Dacă firma ta are un program de lucru standard, prin simpla activare a programului de lucru predefinit, vei avea program de lucru pentru angajații tăi pentru totdeauna. Acesta poate fi oricând dezactivat sau modificat, după cum dorești.  

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu toate noutățile aduse în aplicație. Poți să ne urmărești și pe Facebook sau Linkedin.

Articole Relevante

Echipa editorială iFlow
Echipa editorială iFlow
Echipa noastră îți aduce informații de ultimă oră despre tendințele și inovațiile în domeniul resurselor umane, ajutându-te să fii mereu la pas cu evoluțiile din industrie.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.