Web Analytics

Semnătura digitală pentru Contractul Individual de Muncă – legislație

Articolul precedent, care a abordat tema utilizării semnăturilor digitale necalificate pentru semnarea documentelor angajaților, a generat un interes considerabil în rândul companiilor care doresc să-și digitalizeze procesele. Așa cum am menționat anterior, legea permite semnarea documentelor angajaților prin intermediul semnăturilor digitale necalificate. Acest lucru trebuie să fie stabilit printr-un regulament intern și asigură aceeași valoare și valabilitate ca și documentele semnate fizic. Citește articolul complet aici.

Însă ce spune legea în cazul Contractelor Individuale de Muncă? Am mers cu această întrebare către ITM și am primit următorul răspuns: “Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată cu modificările și completarile ulterioare “părțile pot opta să utilizeze la încheierea, modificarea, suspendarea sau, după caz, la încetarea contractului individual de muncă semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată””.

Răspuns oficial ITM:

Astfel, dacă angajații tăi nu dispun de o semnătură electronică calificată, vei fi nevoit să semnezi contractele de muncă fizic. Aspectul respectiv poate complica semnificativ procesul de angajare atunci când gestionezi o companie cu angajați care lucrează de la distanță. Aceștia vor fi nevoiți să se deplaseze către sediul companiei sau va trebui să plătești taxe de livrare de fiecare dată când va apărea nevoia de a modifica sau încheia un contract de muncă nou.

Cu toate acestea, există o soluție la îndemână. Scopul principal al aplicației iFlow este să simplifice toate procesele legate de gestionarea angajaților. Utilizatorii noștri deja beneficiază de semnături electronice disponibile pentru toți angajații prin intermediul modulului iDocs. Totuși, în scurt timp, softul va fi integrat cu o aplicației specializată în serviciile de semnătură electronică calificată. Astfel, vei putea semna orice document din companie digital și să ai încredere că respecți legislația în vigoare.

Până atunci, te invit să te programezi pentru o întâlnire DEMO, în cadrul căreia vei descoperi beneficiile aplicației iFlow și a modulului iDocs – dedicat managementului documentelor angajaților. De asemenea, vei primi acces gratuit timp de 14 zile pentru a testa funcționalitățile iDocs în companie ta. Programează DEMO!

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Irina U.
Irina U.
Sunt o persoană optimistă, ambițioasă și cu planuri mari pe viitor. Datorită acestor calități, orice provocare pe care o întâlnesc devine o oportunitate de auto-dezvoltare, iar fiecare zi este o posibilitate de a învăța ceva nou.