Tehnologie vs. Clasic – De ce fugim de noile soluții digitale și preferăm metodele clasice?

Viteza cu care se implementează o nouă tehnologie într-o companie este în 98% dintre cazuri lentă sau foarte lentă. Noile soluții digitale sunt create pentru a fi foarte ușor de adoptat dar chiar și așa, procesul de implementare este unul greoi și de durată. De ce? Oamenii prin natura lor, nu sunt foarte receptivi la schimbare. Majoritatea dintre noi preferăm să rămânem în zona noastră de confort.

Angajații consumă foarte multă energie refuzând schimbarea. Dacă ar aloca acest timp documentației despre noua soluție, implementarea ei ar fi simplă și rapidă.

Frica de noua tehnologie – Motive și Soluții

Oamenii preferă să facă ceea ce cunosc deja foarte bine, lucrurile pe care sunt stăpâni. Chiar dacă aceste lucruri sunt grele și consumatoare de timp, par mai ușoare decât cele noi despre care au puține cunoștințe. În teorie sună bine dar în practică nu este deloc așa!

Să luăm drept exemplu soluțiile digitale din companii, menite să simplifice munca angajaților. Ani de zile ai păstrat evidența angajaților în tabele Microsoft Excel sau pe caiete de pontaj, cunoști totul până la cel mai mic detaliu. Ai simplificat întregul proces atât cât ți-au permis limitările programului. Ești mulțumit și împăcat, știi exact ce ai de făcut și cum să faci acel lucru corect.

Apoi, într-o zi, conducerea îți impune să faci o schimbare – digitalizarea pontajului printr-un software care calculează foaia colectivă de prezență automat.