Web Analytics

Update 4.7 – Planificarea programului de lucru pe locații și notificările privind pontarea pe locații

Ai mai multe puncte de lucru sau locația unde se deplasează angajații tăi se schimbă frecvent? Funcționalitatea aplicației iFlow se extinde pentru a veni în ajutorul companiilor ca a ta, care au angajați ce lucrează din diferite locații. De acum este foarte ușor să faci planificarea programului de muncă în funcție de locația dorită.

Deși în varianta Beta, această parte a aplicației simplifică modul de planificare și păstrare a evidenței pontajului lunar. Cu câteva click-uri primești instant o imagine de ansamblu asupra punctelor de lucru care nu sunt acoperite și astfel știi dacă trebuie să aloci mai mulți angajați într-un anumit loc.

Și asta nu e tot! Cum afli dacă un angajat nu s-a pontat la timp sau la locația potrivită? Te ajută iFlow!

Primești notificări în timp real când un angajat nu s-a prezentat la muncă sau s-a pontat din locația greșită

Aplicația trimite automat notificări administratorului de fiecare dată când un angajat sau o echipă a greșit punctul de lucru sau a întârziat la servici. De acum îți poți monitoriza atent angajații și modul de lucru al acestora. Datorită notificărilor iFlow, afli în timp real când angajatul nu s-a pontat de intrare, deși avea tura de lucru planificată în avans. Totodată, pentru a ajuta angajații în cazul unor erori, aplicația trimite înștiințări și către aceștia, în momentul în care se sesizează o neregulă cu locația din care s-au pontat.

Află cum se configurează notificările iFlow din acest articol.

Citește despre celelalte noutăți și surprize aduse de update-ul 4.7!

Articole Relevante

Iulia S.
Iulia S.
Sunt o susținătoare a procesului de auto-învățare. Social media mă ajută să descopăr lucruri noi în fiecare zi. Activitatea mea de zi cu zi implică o comunicare eficientă cu persoanele din jurul meu, dar și punerea în practică a unor idei inovative de marketing.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.