Web Analytics

Condică de prezență cu semnătură – Model și informații legislative

În acest articol voi răspunde uneia dintre cele mai frecvente întrebări în ceea ce privește condica de prezență cu semnătură: “Este necesară semnătura zilnică a salariatului?”

După cum bine știm, toți angajatorii sunt obligați să dețină o fișă de pontaj zilnică la locul de muncă, adică o condică de prezență, acest aspect este reglementat prin modificarea articolului 119 din Codul Muncii.

Legea prevede că angajatorul are obligația de a ține evidența zilnică a orelor de muncă prestate de către salariați, cu menționarea clară a orei de intrare și de ieșire. Iar atunci când această evidență este solicitată de către controlul inspectorilor de muncă, are obligația de a o prezenta.

Cum trebuie ținută evidența orelor lucrate de angajați?

Legislația impune ținerea evidenței, însă nu impune și modalitatea prin care trebuie ținută o astfel de evidență. Modalitatea prin care este înregistrat acest timp rămâne la latitudinea angajatorului. 

Sugestii:
  • Un soft digital de pontaj
  • Condică de prezență fizică
  • Foaie colectivă de prezență cu oră de intrare și ieșire
  • Tabele Excel

Cel mai simplu mod de a gestiona prezența angajaților la locul de muncă este utilizarea unui software dedicat, ușurează interogarea datelor și efectuarea pontării. Nu mai ești nevoit să arhivezi dosare întregi atunci când totul este salvat în Cloud. 

Accesezi datele simplu și rapid de oriunde. Angajații nu mai trebuie să completeze manual o condică de prezență cu semnătura sau fără, se conectează de pe telefon sau PC și apasă doar un buton, sau altă modalitate este utilizarea dispozitivelor RFID.

Condica de prezență trebuie să conțină semnătura angajatului în mod obligatoriu?

Așa cum nici modul de înregistrare a timpului lucrat nu este impus de lege, nici semnarea condicii de prezență nu este obligatorie sau impusă prin lege. Chiar și acest aspect rămâne la latitudinea angajatorului.

Astfel, ca angajator, tu decizi dacă le impui angajaților să semneze sau nu condica de prezență.

Model condică de prezență cu semnătură

Deși semnarea condicii de prezență nu este obligatorie, pentru cei care doresc ca angajații să semneze condica de prezență zilnic, modelul este disponibil în mod gratuit mai jos.

Găsești multe alte documente gratuite în blog-ul nostru. 

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.