Web Analytics

Cum sa utilizezi smart schimburile din iFlow?

Ne-am dorit de la început ca aplicația iFlow să fie ușor de folosit și desigur, designul acesteia să fie unul plăcut. În aceste condiții,pentru a răspunde gusturilor tuturor clienților, am decis să oferim posibilitatea de a alege culori pentru programul de lucru și pentru evenimente.

Astfel, poți folosi tehnica “Color code” pentru a evidenția mai bine informațiile, atât în panoul General, Program de lucru, cât și în Pontaj. Dacă alegi o culoare reprezentativă pentru fiecare schimb sau eveniment în parte, îți va fi mult mai ușor să identifici ce schimb au angajații sau ce eveniment au adăugat într-o anumită zi, printr-o singură privire.

În rândurile de mai jos o să găsești exemple practice pentru modul în care te ajută culorile stabilite în aplicație pentru evenimente și schimburi predefinite.

Schimburile predefinite și culorile

Atunci când vine vorba de schimburi predefinite, este importantă atât culoarea, cât și simbolul acestuia. Exemplu practic:

În compania ta fiecare departament lucrează în câte 3 schimburi, le definim astfel:

Departamente: Depozit, Producție și Ambalare

  • Depozit – culoarea Violet
  • Producție – culoarea Protocaliu
  • Ambalare – culoarea Verde

În imaginea de mai sus este reprezentarea acestor schimburi în panoul Program de lucru, cu o singură privire vei deosebi departamentele fără să fie nevoie să filtrezi panoul.

Am stabilit culorile, acum vom stabili simbolurile acestor schimburi.

Pentru departamentul Ambalare:

  • Ambalare Schimbul 1 – 08:00 – 16:00 – simbol AS1 
  • Ambalare Schimbul 2 – 16:00 – 24:00 – simbol AS2 
  • Ambalare Schimbul 3 – 00:00 – 08:00 – simbol AS3

Pentru departamentul depozit:

  • Depozit Schimbul 1 – 06:00 – 14:00 – simbol DS1 
  • Depozit Schimbul 2 – 14:00 – 22:00 – simbol DS2 
  • Depozit Schimbul 3 – 22:00 – 06:00 – simbol DS3

Pentru departamentul Producție:

  • Productie Schimbul 1 – 07:00 – 15:00 – simbol PS1 
  • Productie Schimbul 2 – 15:00 – 23:00 – simbol PS2 
  • Productie Schimbul 3 – 23:00 – 07:00 – simbol PS3

În imaginea de mai jos poți vedea pontajul pe baza schimburilor predefinite, utilizat ca și planificare pe care o descarci și o trimiți angajaților sau o tipărești și o afișezi pentru angajații tăi. Este foarte simplu ca aceștia să afle ce schimb vor avea și pe ce perioadă, în primul rând datorită culorilor și în al doilea rând datorită simbolului.

Angajații din producție, vor fi atenți la culoarea Portocalie și apoi la simbol. Nu mai sunt nevoiți să parcurgă cu atenție tot tabelul, ci se orientează mult mai repede.

Este foarte important să alegi un simbol simplu și logic. Ca și în exemplu de mai jos:

Pentru Schimbul 1 – simbolul logic S1 – simbol ilogic PD.

Evenimentele și culorile

Evenimentele predefinite din iFlow au deja culori diferite pentru reprezentarea lor din panoul General și Program de lucru. Tocmai din acest motiv, ca acestea să fie diferențiate în mod vizual, fără să fi nevoit să dai click pe eveniment. Poți alege alte culori chiar și pentru evenimentele predefinite, nu doar pentru cele create de tine. 

Reprezentarea colorată a evenimentelor este prezentă peste tot, în toate panourile, în pontaj, în condica de prezență, etc.

Găsești aici pașii pentru a crea schimburi predefinite, unde este inclus modul în care selectezi culoarea.

Iar aici, găsești pașii pentru a crea evenimente, unde este inclus modul în care selectezi culoarea acestora.

Personalizează-ți și tu schimburile predefinite și evenimentele. Dacă nu ai deja cont în aplicație, îți poți crea unul gratuit chiar aici. Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a afla mici secrete pentru utilizarea mai facilă a aplicației iFlow.

Articole Relevante

Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.