Web Analytics

IFlow 3.5 – Ore prezență reală rotunjite & Evenimente pe interval de ore în foaia de pontaj

Deși muncim cu toții de acasă, nu am pus dezvoltarea aplicație iFlow pe pauză. Așadar, sunt fericită să îți prezint în rândurile de mai jos noile îmbunătățiri din aplicația ta de pontaj preferată.   

Rotunjirea orelor în pontajul pe baza prezenței reale

Pontajul pe bază de cartele RFID este metoda aleasă de cele mai multe companii pentru evidența reală a timpului muncit de către angajați. O mare parte din clienții noștri folosesc această metodă pentru pontajul angajaților și utilizează dispozitivele de pontaj iFlow. Pentru ei am dezvoltat o nouă funcționalitate: rotunjirea orelor de lucru în foaia de pontaj

Beneficii:

  • Angajații tăi se pot ponta de intrare la 7:20 și de ieșire la 15:23, iar tu stabilești care va fi rotunjirea în foaia de pontaj astfel încât ziua de lucru să nu depășească 8 ore
  • Foaia de pontaj ușor de calculat

Pentru a afla cum faci setările de rotunjire accesează ghidul de utilizare iFlow. 

iFlow face toate calculele automat și oferă mesaje de atenționare atunci când există o eroare sau un conflict. Prezența reală de pe profilul fiecărui angajat a fost îmbunătățită în iFlow 3.5 și orice eroare va fi explicată corect printr-un link către zona de rezolvare a problemei. 

Evenimentele de tip interval de timp pot fi afișate în pontaj

În iFlow 3.5 am schimbat regulile, poți alege să fie reprezentate în pontaj chiar și evenimentele pe interval de ore. Asta înseamnă că evenimentele de 2, 3 sau 5 ore nu mai sunt doar pentru evidența internă. Evenimentul de tip On-call va fi de acum calculat automat în foaia de pontaj. Află cum poți face setările pentru aceste tipuri de evenimente.

Beneficii:

  • Te bucuri de calculul automat în foaia de pontaj a oricărui tip de eveniment
  • Creezi evenimente cu timp parțial de muncă

Ai observat ultimele schimbări?

Am mai adăugat mici schimbări utile fără să te anunțăm. Le-ai testat? Dacă răspunsul este nu, citește care sunt acestea și cum le poți utiliza în avantajul tău.

1. Toate evenimentele au program de lucru predefinit

Pentru un pontaj ușor și eficient pe bază de cartele sau de pe telefon am setat ca toate evenimentele să aibă un program de lucru predefinit de 8 ore. Astfel, dacă angajatul tău este în concediu nu mai trebuie să-i setezi programul de lucru manual. Ne dorim ca iFlow să-ți simplifice munca și să câștigi timp pentru lucruri cu adevărat importante. Află aici mai multe detalii despre această funcționalitate. 

Beneficii:

  • Nu mai setezi manual program de lucru pentru evenimentele angajaților care se pontează cu cartele sau de pe telefon
  • Aplicația calculează automat numărul zilelelor de concediu de odihnă, medical sau a altor tipuri de evenimente

Cum creezi un eveniment pentru șomajul tehnic?

Ca orice alt tip de eveniment, acesta se creează din panoul “Categorii de evenimente”. Urmărește câmpurile completate în imaginea de mai jos și adaugă aceleași detalii și pentru evenimentul tău.

2. Dezactivarea evenimentelor predefinite

Deoarece unele companii nu utilizează toate evenimentele predefinite din aplicație am decis să facem posibilă dezactivarea lor. Așadar, alege să se afișeze doar evenimentele pe care le utilizezi. 

Urmează pașii pentru a dezactiva un eveniment: “Setări” – “Categorii de evenimente” – “Dezactivează” din dreptul evenimentului pe care dorești să-l dezactivezi. 

În cazul în care te-ai răzgândit, poți reactiva oricând evenimentele. Acest lucru este valabil atât pentru evenimentele predefinite dezactivate cât și pentru cele create de tine.

3. Angajații pot șterge sau edita evenimentele adăugate

Probabil ai observat deja că drepturile angajaților asupra evenimentelor s-au schimbat puțin. Angajații pot șterge un eveniment dacă acesta nu a fost aprobat sau pot cere permisiunea de a-l edita în cazul în care acesta a fost deja aprobat.

Administratorul sau liderul de echipă pot vedea aceste solicitări în meniul “Activitate” și decid dacă le aprobă sau nu. 

Beneficii:

Dacă un angajat și-a făcut planificarea concediului și a fost aprobată, dar între timp a apărut nevoia de a modifica ceva la această planificare, angajatul solicită dreptul de a edita acel concediu direct din aplicație apoi, adminul sau liderul de echipă aprobă sau respinge solicitarea. Astfel, evenimentele nu pot fi modificate fără aprobare.

4. Angajații au acces la cereri și adeverințe

Angajații au acces la propriile cereri și adeverințe, dacă dorești să le oferi această posibilitate. În cazul în care nu vrei să le oferi acces în această zonă, urmează pașii:

“Companie” – “Setări” –  “Angajații pot să-și vadă documentele” debifează și salvează.

Beneficii: 

  • Dacă angajații tăi au posibilitatea de a accesa documentele, aceștia pot genera “Declarația privind telemunca provizorie”, să o printeze, o semnează și o încarcă în aplicație prin Upload-ul de documente, atunci când adaugă evenimentul de “Telemuncă”, simplu și rapid.
  • Angajații au acces și la “Adeverința de liberă circulație” necesară în aceste vremuri pentru deplasarea în interes de servici și la adeverința CAS și multe alte cereri și adeverințe 

5. Inactivarea automată a angajaților

Completează pe profilul fiecărui angajat data de expirare a contractului de muncă, dacă există, iar iFlow îl va inactiva automat. 

Sistemul rulează o dată la 24 de ore, în fiecare zi. Dacă totuși dorești să prelungești data contractului după ce acesta a expirat, vei putea face acest lucru din meniul “Angajați” – submeniul din stânga “Angajați inactivi”, click pe “Activează”, apoi mergi în profilul angajatului și actualizezi data de expirare a contractului. Lasă acel câmp gol dacă angajații tăi au contract pe perioadă nedeterminată. 

6. Ora de start și final pentru orele de noapte

Alege care este intervalul orar pe care compania ta îl consideră ca ore lucrate în tura de noapte și setează-l în iFlow. Poți alege ora de început și de sfârșit a turei de noapte, precum și durata minimă pentru a fi considerată tură de noapte.  

7. Program de lucru pentru angajați pentru tot anul

Acum poți seta program de lucru pentru angajați pe tot anul. În momentul în care adaugi un angajat, pe lângă selectarea echipei, a datei de angajare și a zilelor de concediu, poți selecta și programul de lucru, care va fi alocat pentru tot anul curent. Momentan, această setare este valabilă doar pentru angajații adăugați manual.

Creează-ți scurtături pentru a accesa aplicația rapid

Nu este nevoie să pornești motoarele de căutare ori de câte ori vrei să accesezi iFlow. Poți descărca varianta desktop a aplicației pentru a crea o scurtătura pe ecranul dispozitivului tău. De asemenea, dacă folosești motorul de căutare Google Chrome, îți poți instala extensia iFlow care îți va oferi acces rapid în aplicație.

În perioada următoare pregătim și mai multe funcționalități pentru tine, astfel încât evidența timpului muncit de către angajații tăi să fie o sarcină simplă și rapidă. Verifică și noua pagină de prezentare pentru hardware-ul de pontaj oferit de noi. 

Articole Relevante

Echipa editorială iFlow
Echipa editorială iFlow
Echipa noastră îți aduce informații de ultimă oră despre tendințele și inovațiile în domeniul resurselor umane, ajutându-te să fii mereu la pas cu evoluțiile din industrie.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.