Știm că în 2020 s-a pus accentul pe digitalizarea tuturor proceselor dintr-o companie. Așa cum întâlnirile s-au mutat pe Zoom sau Teams, angajatorii au avut nevoie să mute și condica de prezență în online. De aceea, pentru noi, anul acesta a fost unul plin. Aplicația iFlow s-a adaptat și a conceput noi funcționalități pentru a ajuta toate companiile care s-au confruntat pentru prima dată cu munca de acasă.
Odată cu iFlow 4.0 aducem pe piața din România o nouă funcționalitate: pontajul pe proiecte, află cum le activezi din Ghidul iFlow. Pontajul pe proiecte vine în ajutorul companiilor pentru a crește productivitatea și implicit o monitorizare mai ușoară a fondurilor. Îmi face plăcere să îți prezint noul mod de pontaj din iFlow, dar și restul setărilor din ultima versiune a aplicației: norma de lucru, setările suplimentare de pe rapoarte, coloane cu ore lucrătoare și nelucrătoare în pontaj, etc.
Pontajul pe proiecte în timp real
Cu siguranță această funcționalitate va ajuta toți liderii de business și este acum disponibilă în iFlow. Pontajul pe proiecte este modul perfect prin care angajații tăi își pot înregistra timpii de muncă, iar tu poți urmări evoluția acestora. Cu ajutorul acestui nou mod de pontaj, vei putea crește productivitatea companiei tale, fără să apelezi la resurse care încalcă intimitatea angajaților tăi.
Va fi foarte ușor pentru angajați să realizeze pontajul pe proiecte. Trebuie doar să deschidă aplicația iFlow, să apese butonul pentru a se ponta și să selecteze sau să adauge proiectul la care lucrează. Pașii se vor repeta pentru fiecare proiect, iar la sfârșitul zilei atât angajatul, cât și angajatorul va putea vedea cât timp s-a lucrat pentru fiecare proiect.
Prin folosirea pontajului pe proiecte vei putea măsura corect costurile, dar și profitul și crești nivelul de transparență din compania ta. Cu ajutorul rapoartelor bazate pe pontajul pe proiecte vei putea lua mai multe decizii, de exemplu dacă trebuie mai mult personal pentru un anumit proiect, dacă trebuie prelungit termenul de finalizare, dacă un anumit proiect consumă prea multe resurse, etc.
Află care sunt toate beneficiile pontajului pe proiecte în acest articol.
Setarea normei de lucru
Toate calculele din iFlow se pot face acum pe baza normei de lucru a fiecărui angajat. Vei seta norma o singură dată, în profilul angajatului sau folosind fișierul de actualizare, iar cu ajutorul acesteia vei avea calculată norma lunară necesară, orele suplimentare și orele de concediu.
Planificarea programului de lucru cu ajutorul normei este mai simplă ca niciodată, deoarece aplicația te va avertiza dacă ai depășit norma lunară. Totodată, pe baza normei setate, în pontaj o să ai completate orele suplimentare conform legislației, în coloana lor specifică. De asemenea, orele de concediu pot fi acum afișate ca și numărul total de ore, în loc de numărul de zile. O setare care te va ajuta dacă ai angajați cu norme diferite de lucru și dacă softul de salarizare are nevoie de numărul de ore, nu de zile.
Află totul despre norma de lucru din acest articol.
Experiență îmbunătățită
1. Afișarea orelor de intrare/ieșire, dar și simbolul evenimentului în pontaj
La ce te ajută? Vei știi exact programul angajatului, chiar dacă acesta are un eveniment adăugat care acoperă toată ziua. De exemplu, angajatul are adăugat evenimentul de Telemuncă, în pontajul cu sursa de date Program de lucru sau Program de lucru + ore suplimentare, dacă vei selecta afișarea orelor de sosire/plecare și total ore muncă, vei putea vedea atât orele de început și sfârșit, cât și simbolul evenimentului care are loc în acea zi.
2. Setări suplimentare pe rapoarte
La ce te ajută? Vei putea selecta ce informații dorești să apară în pontaj (număr de marcă, secție, funcție completă, etc.). Următoarele rapoarte au un set noi de setări, pe care le vei găsi în partea dreaptă sus:
- Tichete de masă
- Concediu plătit
- Zile de concediu medical
- Ore suplimentare și învoiri
- Angajați
- Angajați și contracte
3. Coloane cu „Ore lucrătoare și nelucrătoare” în pontaj
La ce te ajută? Separarea orelor lucrătoare și nelucrătoare în pontaj, în partea de totaluri, este o modificare care ajută mult administratorii și personalul HR. Le oferă o vizibilitate mai bună asupra pontajului, fiind ușor de diferențiat evenimentele din timpul programului de lucru (ex. ore suplimentare, telemuncă sau delegații), de cele de tip concediu (de odihnă, medical, etc.).
4. Motive de încetare a contractului de muncă
La ce te ajută? În cazul în care dorești să inactivezi temporar un angajat în aplicație, din diferite considerente, vei putea selecta unul dintre motivele. Astfel, când vei fi nevoit să reactivezi angajatul vei știi exact motivul pentru care a încetat temporar contractul său de muncă. Motivele pot fi adăugate din meniul Angajați – Motive de încheiere contract, iar raportul Angajați – Contracte, poate fi filtrat pe baza motivelor. Motivele predefinite din aplicație sunt:
- Fără motiv
- Concediu de creștere copil
- Încetare contract
- Concediu fără salariu
5. Notiță utilizator
La ce te ajută? Poți să notezi norma fiecărui angajat sau orice alt detaliu despre angajat, iar această informație îți va apărea sub numele angajatului, atât în panoul General, cât și în Programul de lucru. Astfel, vei avea toate detaliile necesare pentru a face o planificare corectă.
6. Mici fix-uri
- Importul angajaților cu ajutorul fișierul special iFlow este acum și mai simplu
- Câmpurile personalizate dezactivate dispar automat și din raport
- La dezactivarea evenimentului de Recupera va fi exclus automat și raportul aferent din listă
- Cu ajutorul setărilor, pe pontaj poate fi afișată data expirării contractului de muncă
- Evenimentele de interval de timp care se termină la ora 24:00 sunt împărțite corect
E vremea să începi pontajul online cu iFlow!
Echipa iFlow a ajutat la digitalizarea proceselor de muncă ale departamentelor HR din diverse domenii de activitate: IT, construcții, industria comerțului, etc. Cu aplicația intuitivă și usor de folosit, vine și o echipă bine pregătită și profesionistă care te va ajuta cu implementarea și trainingul angajaților.