Web Analytics

Angajat 2019 – Află greșelile care îți pot afecta cariera pe termen lung

Toți angajații buni își doresc ca munca lor să fie recunoscută atât la nivel de conducere cât și la nivel de echipă sau departament. Însă în goana după recunoaștere se fac anumite greșeli care îți pot afecta cariera pe termen lung. În rândurile de mai jos îți prezint o listă de sfaturi și exemple de “Așa nu”.

Fie că ocupi un anumit post într-o companie în care ai vechime de ani de zile sau ești proaspăt angajat, este foarte important să știi ce situații trebuie să eviți astfel încât productivitatea și rezultatele tale să nu fie compromise.

Nu știi să refuzi

Un aspect foarte des întâlnit în zilele noastre este faptul că mulți angajați valoroși au un volum foarte mare de muncă sau sarcini de îndeplinit. De cele mai multe ori aceste sarcini nici măcar nu se încadrează în atribuțiile lor.

Dacă ești genul de angajat care preia din atribuțiile colegilor pentru a-i ajuta, este foarte posibil să te afli în situația în care unii colegi vor profita de acest aspect și îți vor cere tot mai mult ajutorul, chiar și pentru sarcini pe care le-ar putea duce singuri la bun sfârșit. Astfel, programul tău se va aglomera iar randamentul va fi scăzut, pentru că nu te mai poți concentra pe munca și atribuțiile tale.

Din acest motiv, vei fi nevoit să înveți să refuzi. Încearcă să te concentrezi în principal pe propriile sarcini, acestea să ocupe primul loc, iar pe cel de al doilea să se afle nevoile colegilor tăi.

Îți neglijezi sănătatea

Deseori întâlnim persoane care refuză să-și ia concediu medical, chiar dacă au nevoie de acesta. Unul dintre motive este “părerea colegilor”, din dorința de a evita o eventuală impresie negativă în rândul colegilor, mulți angajați refuză să intre în concediu medical.

Atunci când este vorba de o afecțiune serioasă sau chiar și despre o boală banală, dacă medicul consideră că ai nevoie de concediul medical, ai încredere în el. Dacă te simți rău, pe lângă riscul de a-ți îmbolnăvii colegii, productivitatea ta va fi la cote minime și rezultatele muncii tale la fel, iar colegii vor trebui să acopere oricum atribuțiile tale. Astfel, cea mai bună variantă este să profiți de aceste zile libere pentru a te întoarce la muncă sănătos și cu forțe proaspete.

Nu profiți de zilele de concediu de odihnă disponibile

Concediul de odihnă este foarte important mai ales când vine vorba de productivitate și rezultate. După o perioadă lungă fără pauze, intervine monotonia, plafonarea și mai ales starea de epuizare atât fizică cât și psihică.

Evită acest lucru și oferă-ți un răgaz pentru a-ți încărca bateriile. Astfel, organismul tău nu va avea de suferit în urma suprasolicitării, în plus, îți vei îndeplinii mult mai ușor sarcinile cu bateriile complet încărcate.

Nu ceri o mărire de salariu

Mulți angajați evită să facă acest lucru, din cauza fricii. Nu vor să fie refuzați, de aceea nici măcar nu încearcă. Nu mai dezbate acest aspect doar cu familia sau prietenii, poartă o discuție serioasă cu persoana de decizie a companiei.

Atunci când simți că nu ești plătit suficient, conform pieței, pentru munca depusă de tine sau în cazul în care ești nevoit să lucrezi suplimentar, este cazul să te documentezi cu privire la primirea unei măriri.

Secretul constă în modul în care pornești acest subiect. Scoate în evidență contribuția ta în echipă, munca depusă și rezultatele pe care le-ai obținut arătând că ești la curent cu salariile din piață pentru poziția pe care o ocupi. Dacă ai argumente, șansele sunt mai mari pentru a obține o remunerație mai mare sau cel puțin să fi luat în considerare pentru următoarea perioadă în care se oferă măriri.

Un angajator este fericit atunci când are angajați care aduc valoare companiei, angajați care muncesc pentru bunăstarea firmei. Fii concentrat pe țelurile tale și demonstrează acest lucru prin rezultate. Astfel, vei avea succes în carieră iar imaginea ta va forma o impresie bună atât în rândul colegilor cât și la nivel de conducere a companiei.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.