Pontajul angajaților de Paștele Catolic și Rusaliile Catolice – 2022

Paștele și Rusaliile, atât ortodoxe cât și catolice, sunt singurele sărbători care își schimbă data de la an la an, astfel ca angajații au liber în date diferite în fiecare an. Însă cum se descurcă angajatorii și administratorii de la Resurse Umane cu această schimbare? Unii ar considera că realizarea pontajului pentru această situație este cel puțin dificilă, însă îți ofer câteva sfaturi pe care dacă le urmezi, vei avea un pontaj corect, ușor de îndeplinit.

Paștele Catolic și Paștele Ortodox | Rusaliile Catolice și Rusaliile Ortodoxe – 2022

Nume sărbătoareData
Paște Ortodox24 Aprilie 2022
Rusalii Ortodoxe12 Iunie 2022
Paște Catolic17 Aprilie 2022
Rusalii Catolice5 Iunie 2022

Codul Muncii specifică faptul că „Se acordă câte două zile libere legale pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale… Acordarea acestor zile libere se face de către angajator.”

Acesta mai spune și că există 3 sărbători legale în care nu se lucrează, și acestea sunt: Paștele ortodox, Rusaliile, și Crăciunul. Pe acest considerent, salariații catolici vor beneficia de zile libere legale în plus, cu mici excepții.

*Vezi aici lista cu zilele libere legale din anul 2022.

Pontajul angajaților de Paștele Catolic 2022

La fel ca angajații ortodocși, și cei de religie catolică beneficiază de zile libere plătite pentru a sărbători Paștele Catolic. Datele în care aceștia vor avea zile libere legale sunt duminică și luni, respectiv 17 și 18 Aprilie. În eventualitatea folosirii unui soft de pontaj care nu permite selectarea zilelor libere legale individual, acești salariați pot fi trecuți în foaia de pontaj cu zi liberă plătită. Aceștia vor avea o zi lipsă în foaia de pontaj, însă salariul nu va avea modificări. Totodată, indiferent de religie, toți angajații primesc o zi liberă legală pentru Vinerea Mare.