Web Analytics

Metode de pontare

disponibile în iFlow

Pe măsură ce avansează tehnologia și modul de lucru se schimbă, companiile de peste tot se adaptează schimbărilor. Deoarece de câțiva ani încoace fișa de pontaj zilnică a devenit obligatorie, s-au dezvoltat soluții în acest sens pentru a facilita acest proces.

Articolul 119 precizează:

"Angajatorul are obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit al programului de lucru, și de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidență, ori de câte ori se solicită acest lucru.”

Pontaje digitale marca iFlow

Aplicația de pontaj & HR iFlow înglobează diferite metode de pontare digitale, potrivite diferitelor tipologii de angajați din varii industrii.

Personal

8 metode de pontare diferite

Evidenta

Număr nelimitat de angajați

Cereri

Notificări în timp real

Pontare de pe telefon

Probabil metoda de pontare cea mai accesibilă în iFlow, aceasta se realizează de pe telefonul propriu, din orice loc te-ai afla. Aplicația iFlow este una de tip cloud, și de aceea necesită conexiune la internet. Din browserul telefonului, orice angajat poate să își înregistreze ora de intrare și ieșire la minut. Totodată, aplicația preia localizarea GPS astfel că superiorul va știi mereu din ce loc s-a pontat acesta.

Un mijloc de pontaj potrivit angajaților TESA, dar și celor care schimbă des punctul de lucru.

Pontare de pe laptop/computer

La fel ca și pontarea de pe telefon, metoda de pontaj de pe laptop sau computer necesită doar o conexiune la internet și browserul preferat. Printr-un singur click se înregistrează prezența în timp real, indiferent dacă angajatul se află la birou sau acasă. Acest mijloc de pontare este preferat de angajații din telemuncă pentru a păstra evidența prezenței zilnice din confortul propriei case.

Indiferent câte intrări și ieșiri sunt într-o zi, iFlow calculează cu precizie datele, pentru orice program de lucru.

Pontare de pe dispozitiv industrial iFlow

Angajații se pontează ușor și rapid prin scanarea cartelei RFID proprii, moment in care aparatul capturează o poză. Această practică descurajează întârzierile sau schimbul de cartele între colegi. De pe dispozitivul cu touch screen salariatul alege proiectul la care lucrează în prezent. Liderul de echipă sau managerul vede în ce stadiu se află un anumit proiect/lucrare/comandă din raportul de progres calculat pe baza prezenței înregistrate.
Dar asta nu e tot! Persoana cu acces superior poate modifica progresul estimat direct de pe dispozitivul de pontaj pentru a păstra corectitudinea.

Acest mod de operare este benefic în orice companie datorită simplificării comunicării dintre angajați și responsabil de Resurse Umane sau liderul desemnat.

Pontare de pe Mini PC iFlow

Dispozitivul de pontaj Mini PC are dimensiuni reduse și astfel poate fi amplasat cu ușurință în orice loc. Împreună cu cititorul de cartele RFID, acesta devine un instrument de pontaj potrivit în orice companie care își dorește digitalizarea acestei ramuri a resurselor umane. Singurul lucru necesar pentru funcționare este conexiunea la curent și internet, pentru ca informațiile să se transmită în timp real către aplicația iFlow. Dispozitivul funcționează și în variantă offline, datele vor fi transmise în aplicație imediat ce conexiunea la internet este restabilită.

Scanarea cartelei RFID pentru consemnarea prezenței este un proces rapid și ușor pentru angajați și asigură corectitudinea pontajului.

Contactează-ne!

Hai la o discuție cu un specialist iFlow ca să aflăm împreună care sunt nevoile companiei tale.

Pontare pe dispozitive control acces Suprema

Ai deja un soft de control acces implementat în companie? Nicio problemă. Toate datele sunt preluate de iFlow prin integrarea între cele două. Astfel, superiorul va știi mereu momentul exact când angajatul a început munca efectivă. Totodată poate afla diferența între momentul când acesta a intrat pe poartă și cel în care a devenit productiv.

Integrarea cu sistemul de control acces Suprema rezultă în evidențe mai precise legate de prezența reală. 

Pontare cu cartela RFID de pe cititor iFlow

Cititorul de cartele RFID este un instrument care se instalează simplu la orice laptop sau computer prin cablu USB. Acesta permite pontarea angajaților cu cartele RFID în câteva secunde, iar managerii nu mai sunt nevoiți să investească în dispozitive de pontaj suplimentare.

Datele se transmit instant către aplicația iFlow care generează rapoarte de prezență precise la secundă.

Pontare prin cod QR

Pentru firmele cu angajați mobili care schimbă frecvent punctele de lucru, pontarea prin cod QR este o soluție perfectă. Înregistrarea prezenței prin cod QR nu necesită acces în iFlow, ci se efectuează cu propriul telefon.
Pentru fiecare locație de lucru, angajatorul printează un cod QR generat automat din aplicație. Acesta se afișează apoi într-un loc vizibil pentru toată lumea, și va fi scanat cu telefonul în vederea înregistrării prezenței.

Angajații își scriu codul unic alocat sau numărul de marcă, iar datele despre prezență se transmit în aplicație în timp real, astfel liderul de echipă sau managerul știe mereu dacă salariații își respectă planificarea.

Pontare prin Link

Pontarea prin link se potrivește companiilor care doresc digitalizare însă fără investiții considerabile, și angajaților nefamiliarizați cu tehnologia. Responsabilitatea pontării angajaților revine unui singur lider de echipă sau superior, care primește un link printr-un mesaj pe e-mail, telefon, sau altă formă de mesagerie preferată. Apoi introduce codul unic al fiecărui angajat sau chiar numărul de marcă. La fel se întâmplă și în cazul consemnării orei de ieșire.

Acest proces rapid și simplu funcționează la fel ca orice altă metodă de pontare și ajută responsabilii cu întocmirea pontajelor să aibă o evidență clară asupra prezenței la minut.

Raportare clară și calcul salarial corect

Informațiile adunate prin orice modalitate de pontare se cumulează în aplicația iFlow, care generează rapoarte de prezență completate automat. Digitalizarea pontajului nu înseamnă doar înregistrarea propriu-zisă a prezenței, ci automatizarea raportării de asemenea. În acest mod se economisește timp prețios departamentului sau responsabilului de HR, care poate fi folosit pentru a dezvolta alte arii ale companiei.

Indiferent de metoda de pontare aleasă, implementarea unei astfel de soluții aduce beneficii pentru toate părțile implicate. Aceasta rezultă în angajați mai motivați, rapoarte exacte și evidențe clare de prezență.