Web Analytics

Totul despre concedii in iFlow

Cu iFlow realizezi managementul concediilor eficient și exact așa cum ai nevoie datorită funcționalităților de adăugare a evenimentelor și a rapoartelor ușor de filtrat. Citește acest articol pentru a afla totul despre concediile din iFlow. Cum le adaugi, cum aloci zile de concediu, cum creezi concedii personalizate și care sunt rapoartele pe care le poți genera.

Care sunt tipurile de concediu din iFlow

În iFlow există 2 tipuri de concedii: concediu medical și concediu plătit, care este alcătuit din concediul de odihnă și concedii pentru evenimente deosebite.

Concediul medical

Acest tip de concediu se adaugă ca și eveniment în iFlow în funcție de codul de indemnizație a concediului medical primit de la medic. Cum îl adaugi?

  • Click pe “Adaugă eveniment” – “Concediu medical” – Alege angajatul – Alege tipul de concediu medical – Selectează intervalul de zile – “Adaugă”.

Concediul medical este afișat în următoarele rapoarte: Zile de concediu medical și Pontaj. În raportul “Zile de concediu medical” este afișat numărul de zile de concediu medical efectuat de fiecare angajat, împreună cu numărul de zile de concediu medical plătit de companie. Raportul poate fi filtrat pe echipe și pe intervale de timp.

În raportul Pontaj fiecare tip de concediu medical este reprezentat predefinit prin simbolul specific codului medical, dacă dorești ca toate concediile să aibă același simbol, citește aici despre cum poți face asta.

Pentru a-ți ușura munca, ai la dispoziție și adeverința CAS care poate fi generată pentru fiecare angajat. Aceasta este completată automat cu zilele de concediu medical efectuate în ultimul an.

Concediul plătit

Concediile plătit din iFlow se împart în 2 categorii, concedii de odihnă și concedii pentru evenimente deosebite. Aceste două tipuri funcționează similar și pot fi văzute în același raport. Urmează acești pași pentru a le adăuga:

  • Click pe butonul “Adaugă evenimente” – “Concediu plătit” – Selectează angajatul – Selectează concediul din listă – Selectează intervalul de zile – “Adaugă”.

Concediul de odihnă poate fi repartizat pe ani în iFlow, astfel încât să ții evidența concediilor foarte ușor. Angajații nu vor mai fi nevoiți să te întrebe câte zile de concedii le-au rămas din anul precedent, ei pot să verifice aceste informații pe profilul lor. În calitate de administrator al contului iFlow poți vizualiza evidența concediilor, atât în raportul concedii plătite, cât și pe profilul fiecărui angajat.

Cum repartizezi concediul de odihnă pe ani?

Pe profilul fiecărui angajat ai posibilitatea de a adăuga zile de concediu pentru anul în curs și pentru anii precedenți. Accesează Profilul unui angajat, click pe “Adaugă” (la rubrica zile de concediu plătite) – Alege tipul “Concediu de odihnă” din listă – Selectează anul – Completează numărul de zile – pentru a salva, click pe butonul “Adaugă”. Astfel adaugi concedii de odihnă repartizate pe ani.

Concedii pentru evenimente deosebite

Zilele libere pentru evenimente deosebite se alocă angajaților în același mod cu zilele de concediu de odihnă. Acestea se adaugă individual pe profilul fiecărui angajat, urmând pașii de mai sus dar în loc să alegi din listă Concediu de odihnă, selectezi alt tip de concediu. Dacă tipul dorit nu se află în acea listă, îl poți crea tu. Citește aici cum creezi tipuri de concedii plătite, cum le aloci angajaților și cum le adaugi ca și eveniment.

Cererile de concediu

Există cereri de concediu predefinite în iFlow, însă, dacă compania ta are propriul model, îl poți crea în iFlow și îl poți lega de eveniment încât atunci când se adaugă un concediu cererea se generează completată automat. Tot ce îți rămâne de făcut este să o printezi sau să o descarci. Găsești pașii pe care trebui să îi urmezi pentru a crea un document și pentru a-l lega de un eveniment, aici.

Unde pot vizualiza concediile plătite?

În iFlow există 3 locuri unde poți vizualiza detalii legate de concedii, acestea sunt: Profilul angajatului, Raportul concedii plătite și în Raportul pontaj. Însă, acest lucru depinde de categoria de utilizator. Administratorul are acces la toate aceste locuri, în schimb utilizatorul “Membru de echipă” are acces în toate aceste locuri doar cu permisiunea de acces la rapoarte, fără acel drept angajatul poate accesa doar informațiile din profilul său.

În profilul angajatului, atât administratorul contului cât și membrul de echipă pot vizualiza câte zile de concediu plătit/de odihnă are disponibile, câte au fost efectuate și câte au rămas.

În Raportul concedii plătite, se poate vizualiza totalul concediilor plătite pentru toți angajații. Acest raport poate fi filtrat pe ani, pe echipe sau în funcție de numele unui angajat.

În Raportul Pontaj, concediile apar după ce acestea sunt adăugate ca și evenimente și aprobate (dacă este cazul). Modul în care sunt afișate (simbol, culoare) poate fi modificat după bunul plac.

Dacă unele concedii de care ai avea nevoie nu există în aplicație, le poți crea. Un exemplu ar fi concediul fără plată. Acesta poate fi creat ca eveniment independent, denumit Concediu fără plată.

Atenție! Evenimentul Concediu fără plată nu se creează ca un tip de concediu deoarece va fi nevoie să aloci zile salariatului. Creează-l ca eveniment independent pentru funcționarea corectă. Citește aici cum creezi evenimente.

Tu cum efectuezi managementul angajaților tăi? Dacă nu ai deja un cont, creează-ți unul și încearcă iFlow, soluția ta completă de pontaj & HR. Descoperă rapoartele digitale cu ajutorul cărora managementul angajaților devine mai simplu.

Articole Relevante

Beatrice M.
Beatrice M.
Principalul meu obiectiv este dezvoltarea personală. De aceea, îmi place să primesc și să ofer informații noi ori de câte ori am ocazia. Sunt o persoană energică și optimistă, consider că întotdeauna este loc de mai bine în orice activitate de zi cu zi la care iau parte.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.