Web Analytics

Managementul proiectelor în construcții

Pentru cine nu știe, ridicarea unei construcții este o activitate elaborată, alcătuită din mulți pași, cerințe și planuri. De la fundații, stâlpi, pereți, și până la aspectele ce țin de finisarea unei clădiri, tot procesul presupune o muncă complexă atât fizică cât și de management. Un lider de echipă are responsabilitatea de a ține evidența sarcinilor din cadrul lucrării, și a angajaților angrenați în aceasta. Managementul proiectelor în construcții nu trebuie să fie un lucru extrem de complicat, dacă există soluția potrivită să vină în ajutor. Aplicația iFlow este extrem de utilă în acest domeniu, având funcționalități care permit monitorizarea angajaților și proiectelor din cadrul industriei construcțiilor.

Pontarea pe proiecte

Atât în viața de zi cu zi cât și în afaceri, ne dorim să putem îndeplini toate sarcinile rapid și printr-o metodă ușoară. Pentru asemenea dorințe, există întotdeauna soluții, care rezolvă și probleme pe care poate nu știai că le ai. Să vorbim puțin de înregistrarea efectivă a prezențelor angajaților pe un șantier. Știm cu toții ce presupune munca pe șantier, iar muncitorii în cauză cu siguranță numai timp de completat condici de prezență nu au. Însă și șeful de șantier este la fel de ocupat cu împărțirea de sarcini și monitorizarea acestora, cât să nu aibă disponibilitatea să facă calcule precise cu privire la pontări.

managementul proiectelor în construcții

Cum ajută iFlow la rezolvarea acestor inconveniente?

Simplu! În iFlow există două metode de pontaj pe proiecte, acestea fiind:

Pontarea proiectelor pe mobil

Pentru angajații familiarizați cu tehnologia, pontarea pe mobil este o metodă simplă și rapidă de pontaj. De pe telefonul propriu, fiecare angajat își înregistrează ora de intrare și ieșire de pe șantier, iar aplicația preia automat localizarea GPS. Astfel tu te asiguri că angajatul se află pe șantierul corect, iar aceste date sunt transmise direct spre rapoartele dedicate. 

Cea mai bună modalitate de a observa productivitatea angajaților este pontajul pe proiecte. În iFlow se calculează automat timpul muncit pe fiecare proiect, indiferent de numărul de intrări și ieșiri dintr-o zi. Astfel, superiorul își poate face o imagine de ansamblu în legătură cu eficiența fiecărui membru al echipei sale pe sarcinile alocate. Acest aspect nu este relevant doar pentru recompensarea în bani la final de lună. Pontarea pe proiecte evidențiază modul în care lucrează angajații, unde există dificultăți sau care proiect consumă prea mult timp. 

Totodată, aplicația trimite notificări în timp real superiorului de fiecare dată când un angajat nu se pontează din locația planificată. Chiar și angajații pot primi aceste notificări, pentru a fi mereu informați dacă au greșit punctul de lucru sau au întârziat. 

managementul proiectelor în construcții

Pontarea proiectelor pe dispozitive cu cartele RFID

Cu iFlow poți adopta cea mai ușoară metodă de pontaj existentă, cea cu cartele RFID. Pentru angajații de pe șantiere, ce poate fi mai ușor decât folosirea unei cartele pentru înregistrarea prezenței? Simplu și rapid, acest proces durează nu mai mult de câteva secunde, iar datele rămân înregistrate în aplicație în timp real. 

De pe ecranul dispozitivului de pontaj, fiecare angajat își alege proiectul sau subproiectul la care lucrează, astfel pornind cronometrul care înregistrează timpul efectiv muncit. Pentru superior este ușor de monitorizat munca pe proiectele fiecărui angajat sau echipe, derulate în paralel în cadrul aceleiași lucrări. De exemplu, se poate afla cu ușurință cât timp se alocă finisajelor, fundației, sau altor sarcini specifice.

Dispozitivul de pontaj industrial este potrivit în domeniul construcțiilor deoarece rezistă mediilor industriale, hale, șantiere, și condițiilor atmosferice dure, cum ar fi praful, temperaturile scăzute sau crescute. Singurul lucru necesar pentru funcționare este o sursă de curent și internet, fie el prin cablu sau stick USB. Managementul proiectelor în construcții este considerabil simplificat de pontarea pe aceste dispozitive în aplicația iFlow. De asemenea, acest dispozitiv face o captură foto în momentul pontării, iar administratorul le poate vedea pentru o extra verificare a identității angajatului pontat.

Cum facilitează iFlow managementul proiectelor în domeniul construcțiilor? 

Eficiența angajaților este un indice relativ greu de urmărit, însă iFlow ajută liderii de echipă să își facă o idee asupra timpului petrecut de salariați pe anumite sarcini. Monitorizând aceste date, un șef de echipă își poate da seama cu ușurință care sunt proiectele care consumă mai mult timp, care necesită creșterea numărului de angajați alocați, și care sunt cel mai ușor de îndeplinit. Pe baza acestor informații poți lua decizii cu privire la prelungirea timpului alocat unei lucrări, a muncitorilor necesari la lucrări viitoare, și planifici eficient munca angajaților. 

iFlow te ajută să măsori productivitatea și profitul

Pentru a te dezvolta în lumea afacerilor este indicat ca datele adunate să fie transformate în rapoarte, cu scopul de a urmări evoluția în timp a lucrărilor și resurselor consumate de acestea. Rapoartele generate automat în iFlow îți răspund punctual la întrebări cum ar fi:

  • A fost timpul alocat lucrării răsplătit corect de către contractor?
  • Ce proiect a consumat cel mai mult timp, și care au fost costurile acestuia?
  • Care proiect a necesitat cea mai multă forță de muncă și din ce cauză?
  • Care echipă este cea mai productivă?
  • Cărei lucrări trebuie să repartizez mai mulți angajați pentru a mă încadra în timpul acordat?

Răspunsurile la aceste întrebări ajută la dezvoltarea afacerii tale și la planificarea lucrărilor viitoare. Rapoartele iFlow pot fi filtrate pe echipe, locații, proiecte, pentru ca tu să ai informații cât mai variate și folositoare deciziilor viitoare. Cuantificarea timpului este important deoarece această resursă limitată este prețioasă mai ales în contextul remunerației. Rapoartele pot fi de asemenea atașate la diferite facturi ale clienților în vederea decontării serviciilor. 

Totodată, iFlow calculează orele lucrate de către angajați fie ele de noapte, suplimentare, sau în zilele de sărbătoare legală. Aceste informații sunt corecte și complete, gata de folosit în alcătuirea statelor de plată.

iFlow – soluția potrivită pentru compania ta

Sunt convinsă că și dorința ta este să simplifici tot ce înseamnă pontaj și calcularea orelor lucrate, în timp ce te poți concentra pe dezvoltarea afacerii în alte sensuri. iFlow nu îți oferă timp în plus, ci te ajută să devii mai productiv și să cuantifici corect această resursă importantă – timpul. Managementul proiectelor în construcții nu a fost niciodată mai ușor! Compania ta poate să se bucure de avantajele aplicației chiar din acest moment. Programează o conferință online cu un specialist iFlow care te va asista în luarea unei decizii potrivite pentru specificul companiei tale.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Iulia S.
Iulia S.
Sunt o susținătoare a procesului de auto-învățare. Social media mă ajută să descopăr lucruri noi în fiecare zi. Activitatea mea de zi cu zi implică o comunicare eficientă cu persoanele din jurul meu, dar și punerea în practică a unor idei inovative de marketing.