Avantajele automatizării procesului de pontaj în industria producției

Gestionarea pontajului și a tot ce ține de acesta este diferit în funcție de specificul fiecărei companii, industrie, numărul de angajați și programul de lucru. În acest articol voi dezvolta situația procesului de pontaj în industria producției, unde complexitatea procesului crește din cauza programului în schimburi, inegal, orelor suplimentare, orelor de noapte, de weekend sau din timpul sărbătorilor legale. Pentru a simplifica aceste acțiuni administrative obligatorii, plictisitoare și mari consumatoare de timp, este de recomandat implementarea unei soluții digitale. 

Care sunt principalele beneficii aduse de iFlow pentru industria producției?

Pontaj modern și rapid

Din nefericire, chiar și în zilele noastre, pontajul se face manual, pe condici de prezență învechite sau în cel mai bun caz, în Excel. Îți poți imagina 1000 de angajați făcând acest lucru de fiecare dată când ajung la serviciu și când pleacă? Dar pe cineva adunând toate aceste date la fiecare final de lună? 

Partea bună este că există soluții prin care implicarea tuturor în procesul de pontaj aduce beneficii de necontestat într-o companie cu mulți angajați și nu numai. 

Diferitele tipuri de pontaj disponibile în aplicația iFlow fac ca aceasta să se potrivească atât personalului TESA cât și celor din producție. Programul celor două categorii de angajați este de obicei unul diferit, iar metoda de pontare potrivită fiecăreia diferă, de asemenea. 

Deoarece aplicația iFlow este una de tip cloud, ea poate fi accesată de pe orice dispozitiv smart cu conexiune la internet. Personalul de la birouri are diverse opțiuni de pontare, de la telefon, laptop, la dispozitive de pontaj ușor de instalat și folosit. 

Însă pentru angajații din producție, soluția ideală este pontajul pe dispozitive iFlow, potrivite pentru medii industriale, rezistente la praf și temperaturi diferite. Acestea efectuează inclusiv o poză angajatului în momentul înregistrării orei de intrare și ieșire.

Integrare cu sistemul de control acces

Momentul în care un angajat intră pe poarta companiei nu este întotdeauna ora la care și devine productiv. De aceea, aceste date nu reflectă corect pontajul. De asemenea, angajații ies din zona de producție și deseori nu o fac în interes de serviciu. Deci, cum poate un soft dedicat să monitorizeze discrepanțele în acest sens? 

În primul rând, aplicația iFlow se integrează perfect cu sistemul de control acces, preluând în timp real orele de intrare și ieșire din companie. Astfel, comparând aceste ore cu cele rezultate din pontajul propriu-zis, un manager are o imagine de ansamblu clară despre timpul efectiv muncit pe sarcini de lucru.

Introducerea și planificarea concediilor în timp real

În industria producției, este critic ca programarea concediilor să fie făcută din timp, într-un mod corect care să corespundă nevoilor companiei, și al angajaților totodată. Odată ce angajații cunosc condițiile în care pot lipsi de la muncă, pot verifica disponibilitatea datelor dorite direct în aplicația iFlow. Acolo sunt afișate concediile tuturor colegilor, astfel evitând suprapunerea zilelor libere. 

Pentru personalul din producție, folosirea cartelei RFID proprii atât pentru pontaj cât și pentru cererile de concediu este un mare plus. De pe dispozitivul cu touch-screen se alege tipul de eveniment dorit, ca de exemplu concediu de odihnă, învoire, ore suplimentare, chiar și concediu medical, în cazul plănuirii unuia. Toate cererile sunt transmise în timp real către superior, iar acesta ia decizia de a le aproba sau respinge. Comunicarea în companie este astfel eficientizată, renunțându-se la plimbări cu dosare pline de hârtii de semnat, în favoarea formularelor electronice. Dacă este necesar, cererile se regăsesc în iFlow gata să fie tipărite pentru păstrare în format fizic. 

În urma cererilor de concediu care se fac în iFlow, planificarea ia forma finală. Desigur, pot exista urgențe sau mici modificări, însă frumusețea folosirii unui soft dedicat este că modificările se fac rapid și ușor.

Raport de activități pe proiecte, comenzi și sarcini de lucru

Monitorizarea pontajului culminează cu transformarea datelor în rapoarte complexe care oferă informații relevante pentru manager. Într-o companie de producție, nu este suficient să știm că angajații muncesc 8 ore pe zi. Este important să aflăm exact ce a lucrat, cât timp a durat, care activitate este mare consumatoare de timp sau resurse, și altele. Productivitatea este un indice ușor de urmărit atâta timp cât există soluția de pontaj potrivită.

După scanarea cartelei RFID, angajații aleg proiectul la care lucrează de pe dispozitivul cu touch screen iFlow. Aplicația înregistrează timpul petrecut pe fiecare sarcină în parte, și generează rapoarte care ajută superiorii să-și facă o idee despre productivitatea din companie, și profitabilitatea comenzilor în derulare. Și asta nu e tot, aceste rapoarte pot fi interpretate în sensuri diferite pentru o imagine de ansamblu completă. Cu iFlow este simplu să afli răspunsul la întrebări de genul:

  • Cât timp durează finalizarea unui singur produs?
  • Care echipă este cea mai eficientă?
  • Care activitate necesită alocarea mai multor angajați?
  • Care proiect are cel mai bun raport timp/productivitate?
  • Ce procent din comandă este efectuat într-un anumit moment?
  • Câte ore a muncit un angajat pe o anumită sarcină într-un anumit interval de timp?
  • Câte ore din total sunt lucrate în weekend, în zile de sărbătoare sau de noapte?

Toate acestea și alte întrebări își găsesc răspunsul folosind modulul de pontaj pe proiecte. Rapoartele din iFlow sunt gândite astfel încât să aducă un plus de valoare companiilor din industria producției. Toți managerii își doresc să afle profitabilitatea afacerii și felul în care decurg lucrurile în firmă, de la prezența angajaților și până la folosirea resurselor. iFlow ajută în acest proces de cunoaștere și sprijină luarea de decizii referitoare la viitoarele comenzi, termenele limită și disponibilitatea finalizării proiectelor în funcție de cerințele clienților. 

Transmiterea datelor despre pontaj către softul de salarii

Pe lângă rapoartele despre pontaj, productivitate și timpul alocat proiectelor, în iFlow se regăsesc multe alte rapoarte necesare departamentului de Resurse Umane. De la planificarea concediilor, la prezența reală, raport tichete de masă, organigramă, contracte, informațiile despre activitatea din industria producției sunt adunate și structurate pentru a fi utilizate într-un mod folositor. Rapoartele cu prezența reală și prezența planificarea programului de lucru sunt importante pentru calculul salarial. Acestea se generează automat iar datele sunt mereu exacte, fără erori, gata de preluat, vizualizat, și transferat spre salarizare.    

Vrei să automatizezi pontajul în compania ta cu iFlow? Programează o întâlnire virtuală cu un specialist din echipa noastră și vei afla punctual cum te poate ajuta aplicația să obții date precise și corecte despre pontaj și productivitatea angajaților tăi.

Abonează-te la Newsletter!

Dacă vrei să fii primul care află noutăți.

Articole Populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
Eliza C.
Eliza C.
Creativitatea și veselia sunt punctele mele forte. Pasiunea pentru scris se combină cu entuziasmul meu pentru cunoaștere, împingându-mă mereu în afara zonei mele de confort. Scrisul mă ajută să descopăr lucruri noi, făcând întotdeauna o cercetare amănunțită în prealabil, îmbogățindu-mi astfel intelectul și abilitățile de înțelegere.