Web Analytics

Construim împreună cu Asociația Maria Beatrice

Primul Centru Pediatric Național din România pentru copii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și politraumatisme grave

Când a fost ultima oară când te-ai implicat într-un proiect pentru comunitatea în care trăiești?

Noi, cei de la Centrul Maria Beatrice facem asta zi de zi. În cei 9 ani de activitate am susținut terapia pentru peste 3000 de copii și am devenit o referință la nivel național în recuperarea neuromotorie pentru sistemul de sănătate din România.
Centrul nostru atât de drag nouă însă, nu mai face față la solicitările tot mai numeroase din partea familiilor din toată țara, cât și din străinătate. De aceea, ne dorim să construim împreună un sediu mai mare și mai bine dotat pentru copiii diagnosticați cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și politraumatisme grave.

Paralizia cerebrală a copilului are șanse mai mari de vindecare decât cea a adultului

În România, 2-3 cazuri la 1000 de nașteri pe an se regăsesc în una sau mai multe afecțiuni de acest fel. Totodată, copiii sunt implicați în tot mai multe accidente, astfel că paralizia cerebrală, afecțiunile neuromotorii sau traumele pot apărea în orice moment al vieții. Din păcate, după spitalizare, posibilitățile de recuperare neuromotorie sunt foarte limitate.

Simptomele paraliziei cerebrale apar în primii ani de viață, iar dezvoltarea și severitatea bolii crește între 4-5 ani, astfel că necesitatea descoperirii și începerii tratamentului cât mai repede este absolut necesară. Șansele de reușită cresc considerabil în aceste cazuri, conducând la o viață normală a copilului și ulterior a adultului.

Noul centru

În noul centru vom putea trata peste 2000 de copii anual, în condiții optime de terapie, inclusiv în spațiile de terapie în aer liber (grădini senzoriale, parcuri dedicate etc.) în care se va face și terapie cu animale (cai, câini etc.). Construim un Altfel de Spital pentru tratarea copiilor cu astfel de afecțiuni având FAMILIA alături: Diagnoză, Terapie, Casă și Masă. Centrul este deja ridicat la roșu, este acoperit, are uși și ferestre, iar în prezent avem nevoie de sprijin financiar pentru partea de instalații și finisaje interioare. Aflați mai multe pe site-ul Maria Beatrice.

Peste 80% din aparatura medicală a fost deja achiziționată prin proiecte de finanțare susținute de: Electrica, Romgaz, Star Assembly (Mercedes), DN Agrar, Sews Romania, Alpin 57 Lux, Pomarom, Telus International, Rotary International Foundation și cu sprijinul altor persoane fizice și juridice.

Beneficiarii sunt din toată țara si chiar din străinătate (Anglia, Franta, Germania și Norvegia). Momentan aceștia se cazează în apartamente aflate în tot orașul și adesea venirea la terapie este o sarcină dificilă pentru majoritatea dintre ei și familiile lor. Prin facilitățile de cazare și masă ale noului centru, vom îmbunătăți calitatea vieții copiilor și a familiilor lor.

Povestea lui Filip

Filip este un băiat care s-a născut în 14.08.2018. După o sarcină normală, în urma unui traumatism la naștere, băiatul a primit diagnosticul de paralizie la ambele brațe. Medicii au fost foarte sceptici privind recuperarea funcțiilor mâinilor și nu i-au dat nici o șansă. La vârsta de 2 luni și 3 săptămâni, a început terapia la centrul nostru, iar la vârsta de 2 ani și 7 luni, Filip a reușit să își folosească ambele brațe și să se bucure de copilărie! Sunt mii de copii în România ca și Filip care au nevoie de o șansă iar noi le putem oferi asta, împreună! Pentru astfel de copii construim Primul Centru Pediatric Național din România, care pune accent pe FAMILIA internată alături de copil pentru a se obține cel mai bun randament în procesul terapeutic.

Modalități de sprijin

 • Redirecționează 20% din impozitul pe PROFIT/VENIT către Asociația Maria Beatrice. Pentru companie costul este zero, dar pentru copiii din România este șansa la o viață mai bună! 
 • Redirecționează 3,5 % din impozitul pe venitul salarial prin formularul 230 pe care îl poți descărca de aici. Pentru angajați costul este zero!
 • Donează direct prin transfer bancar: RO81 BRDE 010S V260 8578 0100 – deschis la BRD – Titular cont Asociația Non – Guvernamentală Maria Beatrice
 • Trimite textul VREAU prin SMS la 8845 și donează lunar 2 euro – nu se percepe TVA.
 • Implică-te! Devino voluntar dacă rezonezi cu misiunea noastră. Sprijinul tău contează mai mult decât crezi. 
 • Împărtășește și celorlalți aceste informații. Mesajul tău poate ajunge la oameni care sunt disponibili să se alăture acestei misiuni de anvergură națională.

Beneficii pentru companie ca
partener al Centrului Pediatric Național Maria Beatrice

Întrucât generăm beneficii pentru partenerii și colaboratorii noștri ca mulțumire pentru implicare și deschidere, am creat 6 pachete din care puteți opta:

 • Sponsor de 10+
 • Sponsor de Onoare
 • Partener VIP în Sustenabilitate
 • Premium
 • I am Great
 • Partener Long Run

În cazul în care prezintă interes, vă rugăm să ne solicitați Grila cu Beneficii pentru Parteneri care cuprinde cele 6 opțiuni din care puteți alege, în funcție de disponibilitatea dumneavoastră financiară. Printre multiplele avantaje precum promovarea partenerilor noștri în mediul online și social media, cel mai mare beneficiu este că aveți posibilitatea de a opta pentru o Sală de Terapie care va purta denumirea companiei. Logo-ul și denumirea companiei vor fi afișate atât pe ușa sălii de terapie, cât și în interiorul acesteia, iar denumirea companiei si logo-ul acesteia se vor regăsi și pe ”Grila de Cristal ” de la Recepția Centrului. Inclusă în Grila cu beneficii găsiți Anexa în care puteți vedea sumele aferente costului sălii de terapie pentru care puteți opta. (sălile de terapie au o suprafață cuprinsă între 20-60 mp). Suma aferentă unei sali de terapie se poate redirecționa către noi si eșalonat pe o perioada de minim un an și maxim 3 ani, cu promisiunea că sala de terapie aleasă va purta denumirea companiei dumneavoastră.

Alătură-te și tu!

Implică-te în construirea unui viitor diferit pentru copiii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și traumă. Datorită ție copiii din întreaga țară vor avea un Altfel de Spital, unde vor fi încurajați și susținuți să facă pași spre o viață mai bună! Pentru colaborare, susținere de orice fel și informații suplimentare suntem recunoscători și mereu disponibili pentru dvs.! 

Împreună deschidem calea copiilor spre normalitate și o viață de calitate!

CONTACT: Alina-Maria David
Responsabil Comunicare Asociația Maria Beatrice
Telefon: +(40) 722 109 111

Email: [email protected]
Website: mariabeatrice.ro
Punct de lucru: Str. Lalelelor nr. 60, Alba Iulia, jud. Alba.